Etusivu » Kurpitsa-kikhernecurry – syksyn suosikkiruoassa on sakea kastike ja roppakaupalla lämpimiä mausteita

Kurpitsa-kikhernecurry – syksyn suosikkiruoassa on sakea kastike ja roppakaupalla lämpimiä mausteita

Sakean kikhernecurryn salaisuus piilee kastikkeeseen surautetussa makeassa kurpitsassa.

kurpitsa-kikhernecurry

Viileät syysilmat ovat selkeästi tehneet tehtävänsä, sillä suu halajaa jälleen lämpimiä mausteita sekä sakeita keittoja ja kastikkeita.

Pitkästä aikaa vuorossa on siis sakea currykastike, joka nojaa makumaailmassaan Intian suuntaan. Tämän curryn jekku on kastikkeeseen piilotettu kurpisasose. Kurpitsa antaa kastikkeelle ihanaa makeutta ja sopii lämpimien mausteiden seuraan kuin nakutettu.

Kurpitsa-kikhernecurryn valmistus kalskahtaa vaivalloiselta, mutta on kaikkea muuta. Kurpitsakuutiot kypsyvät mausteisessa kookosliemessä noin vartissa. Siinä ajassa ennättää juuri sopivasti keittää lisukeriisin ja kaivaa sauvasekoittimen kaapista laukaisuvalmiiksi. Lopuksi kastike nimittäin surautetaan soseeksi ja rikastetaan tölkillisellä kikherneitä.

”Sairaan hyvää ruokaa” oli miehen mielipide enkä voisi olla enempää samaa mieltä.

Jos kaipaat lisää muhevan mausteisia syys- ja talviruokia, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

Kurpitsa-kikhernecurry

Sakean kikhernecurryn salaisuus piilee kastikkeeseen surautetussa makeassa kurpitsassa.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 45 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 250 g hokkaido- tai myskikurpitsaa noin 1/2 kurpitsa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl garam masalaa
  • 1 tl curryjauhetta
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl Sriracha-chilikastiketta
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 1 tl suolaa

Lisäksi:

  • riisiä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää kurpitsakuutiot sekä valkosipuli- ja inkivääriraasteet. Paista hetki, lisää mausteet, tomaattipyree ja chilikastike. Paista vielä pari minuuttia.
  • Lisää kookosmaito, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla vartin verran, kunnes kurpitsa on pehmeää ja kypsää.
  • Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi, lisää suola ja kikherneet. Kuumenna ja tarjoa keitetyn riisin sekä tuoreen korianterin kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!