Tonnikalaton pastasalaatti
Tonnikalaton pastasalaatti on raikas ja ruokaisa. Valmistus vie vartin. Täydellistä!

Uusia vegaanisia tuoteinnovaatiota tupsahtelee nykyää tasaiseen tahtiin kauppojen valikoimiin. Tämän vuoden villityksenä lienee erilaiset vegaaniset tonnikalan korvaajat, joista testiini pääsi tällä kertaa Pirkka-sarjan Vege Soijarouhe sitruuna ja pippuri.
Vege soijarouheesta valmistui yhdessä pastan, tillin, punasipulin ja kapristen kera raikas ja ruokaisa pastasalaatti, jonka valmistus vie vaivaisen vartin. Reseptin ainesosat on helppo tuplata tai vaikka triplata, jos tarjottavaa on loihdittava vaivatta isolle joukolle nälkäisiä. Tonnikalaton pastasalaatti kestää hyvin säilytystä eikä ole millänsäkään, jos se odottelee jääkaapissa vaikka seuraavaankin päivään.
Tämä salaatti on siis aivan loistava lounaseväs, mutta myös oiva noutopöydän tarjottava ja sopii hyvin pakattavaksi mukaan vaikka kesäiselle piknikille.
Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä ruokaisat salaattiohjeet:
- Pastasalaatti pestokastikkeella
- Hummuspastasalaatti
- Vegaaninen perunasalaatti
- Indonesialainen perunasalaatti
- Varhaiskaali-nuudelisalaatti
- Tortellini-fetasalaatti


Tonnikalaton pastasalaatti
Raaka-aineet
- 200 g pastaa esim. farfalle
- 2 prk (à 110 g) Vege Soijarouhetta (Pirkka) Sitruuna ja mustapippuri
- 1/2 ruukkua tilliä
- 1 prk (35 g) kapriksia
- 1/2 punasipuli
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/4-1/2 tl suolaa
Valmistusohjeet
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.
- Pastan kiehuessa hienonna tilli ja punasipuli. Valuta kaprikset liemestä.
- Sekoita keitetty pasta, vegeeoijarouhe, tilli, kaprikiset, punasipuli sekä öljy, sitruunamehu ja suola. Tarkista maku ja tarjoa.