Etusivu » Beanit-nuudeliwokki
|

Beanit-nuudeliwokki

Beanit-nuudeliwokki on arjen simppeli pikaruoka, johon voi parsa- ja lehtikaalin lisäksi upottaa myös muita sesongin kasviksia tai jääkaapin tähteitä.

beanit-nuudeliwokki

Beanit-nuudeliwokki vei kielen ensimmäisellä haarukallisella. Eikä ihme! Rakastan erilaisia nuudeliruokia: keittoja, salaatteja sekä tietysti nopeita ja mausteisia wokkeja. Pidän erityisen paljon myös erilaisista kaaleista, soijapohjaisista kastikkeista sekä Härkiksen tekijöiden uusista Beanit-suikaleista.

Tämä ruoka yhdistää kaikki edellä mainitut superherkulliseksi kokonaisuudeksi. Beanitwokki kiilasi siis heittämällä yhdeksi tämän hetken suosikkiruoistani.

Wokkien ideana on kypsentää kasviksia vain pari minuuttia eli sen verran, että ne hieman pehmenevät. Nuudelit kypsyvät parissa minuutissa ja kastikekin valmistuu nopeasti vain sekoittamalla ainekset yhteen. Beanit-nuudeliwokki pelastaa siis arki-illan nälkäkuolemalta noin vartissa.

Psssst! Lisää nopeita nuudeliruokia ja wokkeja hakusessa? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä mainiot reseptit:

beanit-nuudeliwokki

Beanit-nuudeliwokki

Beanit-nuudeliwokki on arjen simppeli pikaruoka, johon voi parsa- ja lehtikaalin lisäksi upottaa myös muita sesongin kasviksia tai jääkaapin tähteitä.
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 15 mins
Aika yhteensä 25 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 rs (250 g) Beanit-suikaleita (maustamaton tai esim. valkosipuli-yrtti)
  • 150 g täysjyvävehnänuudeleita
  • 1 parsakaali
  • 100 g lehtikaalia
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 1/2 ruukkua ruohosipulia
  • 1/2 dl seesaminsiemeniä

Kastike

  • 3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 2 rkl Hoisin-kastiketta
  • 1 rkl tummaa siirappia
  • 1 rkl Sriracha-chilikastiketta
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

Valmistusohjeet
 

  • Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Paloittele parsakaali kukinnoiksi, paloittele myös varsi. Poista lehtikaalista paksu lehtiruoti, revi lehdet pienemmiksi.
  • Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla niin, että ne saavat hieman väriä. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Ruskista Beanit-suikaleet pannulla. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Lisää pannulle öljyä. Paista parsakaalia pari minuuttia, lisää lehtikaali ja paista toiset pari minuuttia. Lisää sitten nuudelit, Beanit-suikaleet ja kastike. Sekoita ja anna paistua vielä pari minuuttia.
  • Viimeistele wokki sekoittamalla joukkoon hienonnettu ruohosipuli sekä seesaminsiemenet.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!