Etusivu » Parsa-couscoussalaatti

Parsa-couscoussalaatti

Parsa-couscoussalaatti tuo kevään kielelle. Pannulla pikaisesti paistettu parsa saa kaverikseen herneitä sekä roppakaupalla tuoreita yrttejä.

parsa-couscoussalaatti

Parsa-couscoussalaatti on ruokaisa ja raikas, kevään vihreä ja nopeasti valmistuva ruoka, joka käy lisukkeeksi tai ateriaksi sellaisenaan. Salaatti on vegaaninen, mutta sen voi halutessaan rikastaa halloumijuustolla tai fetalla.

Kastikkeeksi passaa mikä tahansa gurttipohjainen soossi, esimerkiksi tsatsiki, mutta simppelisti valkosipulilla tai yrteillä maustettu kastike on salaatin kanssa aivan yhtä kelpo kaveri. 

Parsa-couscoussalaatti päätyi meillä tänä vuonna vappuaterialle yhdessä falafelien, hummuksen, pitasipsien ja muiden herkkujen kylkeen perinteisen perunasalaatin sijaan. 

Jos kaipaat lisää vinkkejä ja ohjeita ruokaisien salaattien valmistukseen, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

parsasalaatti

Parsa-couscoussalaatti

Parsa-couscoussalaatti tuo kevään kielelle. Pannulla pikaisesti paistettu parsa saa kaverikseen herneitä sekä roppakaupalla tuoreita yrttejä.
Valmistelut 20 mins
Kypsennys 10 mins
Aika yhteensä 30 mins
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 nippu (500 g) vihreää parsaa
  • öljyä paistamiseen
  • 2 dl täysjyväcouscousia
  • 2 dl kiehuvan kuumaa vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 200 g herneitä
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 1 dl pinjansiemeniä

Tsatsiki

  • 2 dl paksua gurttia
  • 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1/2 kurkku
  • 1/4 tl suolaa

Lisäksi halutessasi

  • 1 pkt (n. 200 g) halloumijuustoa tai Halla-juustoa

Valmistusohjeet
 

  • Paahda pinjansiemenet kuivalla kuumalla pannulla. Älä polta! Siirrä syrjään odottamaan.
  • Napsauta parsoista kova tyvi pois. Leikkaa varret koosta riippuen kolmeen tai neljään osaan. Kuumenna öljy pannulla. Lisää paksuimat varrenpalat pannulle ensimmäisenä, ohuemman hieman myöhemmin ja herkät nuput viimeiseksi. Paista muutama minuutti, kunnes parsa on napakan kypsää. Siirrä syrjään odottamaan. 
  • Mittaa couscous suureen kulhoon. Lisää kiehuvan kuuma vesi ja anna turvota 5-10 minuuttia. Sekoita joukkoon sitruunamehu, oliiviöljy ja suola. 
  • Sulata herneet. Hienonna basilika ja ruohosipuli. 
  • Valmista tsatsiki. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi, valuta neste huolellisesti siivilässä tai puristele käsien välissä mahdollisimman kuivaksi. Sekoita kurkkuraaste, jogurtti ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Mausta maun mukaan suolalla.
  • Kuutioi halloumijuusto ja paista kullanruskeiksi pienessä tilkassa öljyä.
  • Yhdistä couscous, paistetut parsat, herneet ja yrtit sekä halloumijuusto. Viimeistele parsa-couscoussalaatti paahdetuilla pinjansiemenillä. Tarjoile tsatsikin kanssa.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!