Etusivu » Kurpitsapuuro – kanelilla ja kardemummalla maustettu luksuspuuro on melkein kuin kakkua söisi

Kurpitsapuuro – kanelilla ja kardemummalla maustettu luksuspuuro on melkein kuin kakkua söisi

Kurpitsapuuro aloittaa aamun lempeästi. Kaneli ja kardemumma tuovat makuun lämpöä.

kurpitsapuuro

Kurpitsapuuro jos mikä sopii syksyyn. Jos lokakuu olisi kasvis, olisi se mielestäni ehdottomasti kurpitsa. Hillitön kurpitsan himo iskee joka vuosi suunnilleen samoihin aikoihin syyskuun vaihtuessa lokakuuksi.

Paahdettu kurpitsakeitto on yksi lemppareistani, mutta tänä vuonna olen tehnyt kurpitsasta myös maukasta currya (siitä myöhemmin lisää) sekä tätä makoisaa kurpitsapuuroa.

Kurpitsapuuro on herkku, jonka jekku on, yllätys yllätys, kaurahiutaleiden sekaan sujautettu samettinen kurpitsasose. Kun mausteeksi ripauttaa kanelia ja kardemummaa, lopputulos on melkein kuin kakkua söisi. Ei lainkaan huono tapaa aloittaa syksyinen arkiaamu, väittäisin.

Kurpitsasose kannattaa keittää valmiiksi jo edellisenä iltana, jotta aamu sujuu astetta sutjakammin. Kurpitsasoseen valmistat helposti kuutioimalla kurpitsan hedelmälihan, keittämällä kuutiot pehmeiksi ja soseuttamalla ne sitten sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Kerralla kannattaa tehdä reilu satsi, sillä sose säilyy jääkaapissa hyvänä muutaman päivän. Tätä puuroa haluat tehdä seuraavanakin aamuna.

Pssst! Jos kaipaat lisää herkkupuuro-ohjeita, kokeile myös näitä ohjeita:

kurpitsa

Kurpitsapuuro

Kurpitsapuuro aloittaa aamun lempeästi. Kaneli ja kardemumma tuovat makuun lämpöä.
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 20 minutes
Kategoria Aamu- ja välipalat
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 5 dl kaurajuomaa
  • 3 dl isoja kaurahiutaleita
  • 2 dl kurpitsasosetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää

Lisäksi:

  • paahdettuja pähkinöitä
  • hunajaa tai vaahterasiirappia

Valmistusohjeet
 

  • Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes hiutaleet ovat kypsyneet ja enin neste imeytynyt.
  • Nauti kurpitsapuuro paahdettujen pähkinöiden sekä hunajan tai vaahterasiirapin kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!