Etusivu » Ruusukaalisalaatti

Ruusukaalisalaatti

Ruusukaalisalaatti on ruokaisa, nopea ja helppo salaatti, joka sopii loistavasti lounaaksi. Ja mikä tärkeintä: salaatti on ihan super herkullista.

ruusukaalisalaatti

Ruusukaalisalaatti on loistava vaihtoehto, jos kaipaat lounasruoaksi jotain täyttävää, joka ei kuitenkaan saa oloa tukalan täydeksi.

Kyselin Instagramin puolella seuraajieni suosikkitapaa valmistaa ruusukaalia ja olin häkeltynyt, miten monta ruusukaalifania ruudun toiselta puolelta löytyi. Itse syön ruusukaalia syksyisin kilokaupalla. Erityistä herkkua ruuskaali on paahdettuna tai pannulla paistettuna, mutta tällä kertaa ruokalistalle päätyi ruusukaalisalaatti.

Hyödynsin salaattiin viikonlopun jäljiltä jääkaappiin jääneitä tähteitä: lehtikaalisalaatin rippeet, pähkinäpussin pohjat sekä taannoisesta reseptitestauksesta ylijääneitä paahdettuja viinirypäleitä.

Salaatin pohjan muodostaa täysjyväcouscous, jonka sekaan kippasin tölkillisen kikherneitä. Ruusukaalit sekoitin salaattiin raakana, ohuen ohueksi viipaloituna. Lehtikaali puolestaan kannattaa hieroa ensin käsin pehmeämmäksi. Tilkka öljyä, sitruunamehua sekä suolaa ja hetken rutistelu, niin sitkeämmätkin kaverit antautuvat.

Pähkinöiksi sopivat erityisen hyvin hasselpähkinät, saksanpähkinät ja pekaanipähkinät. Omasta pähkinäpussistani löytyi näitä kaikkia. Sinä voit hyödyntää vain yhtä tai lisätä vaikka kaikkia. Jos et malta paahtaa viinirypäleitä, voit mainiosti oikaista ja paloitella salaattiin sattumiksi vaikka kuivattuja taateleita. Myös rusinat tai kuivatut karpalot toimisivat salaatissa varmasti loistavasti.

Koko komeuden kruunaa kastike, joka sekoitetaan seesamiöljystä, riisiviinietikasta, sitruunamehusta sekä valkosipulista ja inkivääristä.

Ruusukaalisalaatti ei hätkähdä, vaikka odottelisi jääkaapissa vaikka seuraavaankin päivään. Salaatti sopiikin siten loistavasti lounasevääksi työpaikalle.

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä salaattireseptit:

ruusukaalisalaatti

Ruusukaalisalaatti

Ruusukaalisalaatti on ruokaisa, nopea ja helppo salaatti, joka sopii loistavasti lounaaksi. Se säilyy hyvin. Ja mikä tärkeintä: salaatti on ihan super herkullista.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 1/2 dl täysjyväcouscousia
  • 1 1/2 dl vettä
  • 300 g ruusukaalia
  • 100 g lehtikaalia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 2 dl pähkinöitä

Paahdetut viinirypäleet

  • 200 g tummia viinirypäleitä
  • 1 rkl öljyä

Kastike

  • 3 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Keitä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä hieman.
  • Irrota viinirypäleet tertusta. Siirrä leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Pirskottele päälle öljyä ja paahda 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes rypäleet ovat hieman pehmenneet ja paahtuneet. Jäähdytä.
  • Poista ruusukaalista kanta ja uloimmat lehdet. Halkaise kaalit ja suikaloi ohueksi. Huuhtele ja valuta kikherneet. Rouhi pähkinät karkeaksi. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen.
  • Poista lehtikaalista paksu keskiruoti. Revi lehdet pienemmiksi. Siirrä suureen kulhoon ja lisää sitruunamehu, suola ja öljy. Hiero käsin niin, että lehdet hieman pehmenevät.
  • Yhdistä kaikki ainekset kulhossa. Tarjoa heti tai anna makuuntua hetki jääkaapissa.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!