Korianteripestopasta
Korianteripestopasta nojaa makumaailmassaan Aasian suuntaan. Vihreä yrttikastike valmistuu hetkessä vain kourallisesta raaka-aineita.

Korianteripestopasta on tämän hetkisten lemppariruokieni kärkisijoilla. Usein pestokastikkeeseen tulee basilikaa ja pinjansiemeniä, mutta oikeastaan sen voi surauttaa melkeinpä mistä tahansa yrtistä tai yrtin tapaisesta.
Minä pyöräytin vihreän soossin suosikkiyrtistäni eli korianterista. Hurjan kalliit pinjansiemenetkin vaihdoin edullisempiin auringonkukansiemeniin. Oliiviöljyä toki kastikkeessa on. Ja valkosipuliakin, kuten pestossa usein tuppaa olemaan. Lisäsärmää makuun toi inkivääri.
Sekoitin korianteripeston keitety pastan joukkoon ja höystin annoksen rapeaksi paistetuilla tofukuutioilla. Sinä voit lisätä korianteripestossa uiskentelevien spagettien sekaan vaikka pähkinärouhetta tai nautiskella pestopastan vaikka sellaisenaan. Itse tosin tykästyin tofujen tuomaan pieneen proteiinilisään ja rapeaan suutuntumaan.
Lämpimästi suosittelen kurkkaamaan blogin arkistosta myös nämä reseptit:


Korianteripestopasta
Raaka-aineet
- 2 ruukkua korianteria tai yksi iso ruukku
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 2 rkl ravintohiivahiutaleita
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- n. 1 dl hyvää oliiviöljyä
Lisäksi
- 1 pkt (n. 200 g) valmiiksi marinoitua tofua (esim. SoFine thai)
- öljyä paistamiseen
- 250 g täysjyväpastaa
Valmistusohjeet
- Mittaa korianteripeston ainekset monitoimikoneeseen ja surauta soseeksi. Lisää öljyä tarpeen mukaan riippuen kuinka juoksevan koostumuksen haluat. Tarkista maku.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi.
- Pastan kiehuessa paista tofu rapeaksi tilkassa öljyä.
- Valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon korianteripesto. Lisää myös tofukuutiot. Tarjoile heti.