Kiinalainen tofu
Kiinalainen tofu on tulisen makea herkkuruoka. Kun tofu ensin paneroidaan, sitten paistetaan ja lopuksi maustetaan, on lopputulos vastustamaton!

Kiinalainen tofu on saanut vaikutteita, no, kiinalaisesta keittiöstä. Mikään autenttinen kiinalainen resepti se ei ole, mutta makumaailmassa on samaa erityisesti sichuanilaiselle keittiölle tuttua chilin, valkosipulin, inkiväärin, viinietikan ja seesamiöljyn tuomaan värinää.
Mukaan voi ripauttaa ruokalusikallisen verran sichuaninpippuria, mutta jos tuota suuta hassusti kutittelevaa kiinalaista chiliä ei kaapistasi jo valmiiksi löydy, ei etniseen kauppaan ole välttämätöntä piipahtaa. Hyvää tulee nimittäin ilmankin.
Ruoan juju piilee paitsi mausteissa, myös herkulliseksi leivitetyssä ja rapeaksi paistetussa tofussa. Käytä paistamiseen riittävästi öljyä, niin pääset parhaaseen lopputulokseen. Tarjoiluun sopii riisi ja pinnalle voi hienontaa vielä tuoreita yrttejä, ruohosipulia tai vaikka kevätsipulia.
Jos kaipaat lisää inspiraatiota tofukokkailuihisi, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:
- Chilitofu
- Paistettu tofu ja parsakaali
- Malesialainen tofu-pähkinäkastike
- Indonesialainen tofucurry
- Hapanimelä tahmatofu


Kiinalainen tofu
Raaka-aineet
Tofu
- n. 300 g tofua maustamaton
- 1 rkl soijakastiketta
- 1-2 dl perunajauhoja
Kastike
- 3 rkl soijakastiketta (vähäsuolaista)
- 1 rkl vettä
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 tl paahdettua seesamiöljyä
- 1-2 tl perunajauhoja
- rypsiöljyä paistamiseen
Lisäksi
- 1 sipuli
- 1-2 chiliä
- 2 porkkanaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl inkivääriä
- (1 rkl sichuaninpippuria)
- rypsiöljyä paistamiseen
- kevät- tai ruohosipulia
Tarjoiluun
- keitettyä riisiä
Valmistusohjeet
- Kuivaa tofu puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen tai paperiin. Kuutioi parin sentin kuutioiksi. Laita kuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon soijakastike.
- Sekoita tofukuutioihin perunajauhot esim. pakastuspussissa tai laakealla vadilla niin, että tofut ovat kauttaaltaan perunajauhoissa.
- Kuumenna pannulla reilu loraus öljyä ja paista tofut rapeiksi. Nostele tofut talouspaperille valumaan.
- Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chili(t). Kuori ja paloittele porkkanat noin puolen sentin viipaleiksi.
- Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää porkkanat, valkosipuli, inkivääri ja chili sekä sichuaninpippuri, jos käytät. Paista sen verran, että porkkanat hieman pehmenevät.
- Laske lieden lämpötilaa ja lisää pannulle kastike. Kastike saostuu melko nopeasti. Kääntele joukkoon tofukuutiot. Ripottele pinnalle hienonnettua kevätsipulia tai ruohosipulia. Tarjoile riisin kera.