Etusivu » Kiinalainen tofu

Kiinalainen tofu

Kiinalainen tofu on tulisen makea herkkuruoka. Kun tofu ensin paneroidaan, sitten paistetaan ja lopuksi maustetaan, on lopputulos vastustamaton!

sichuanin tofu

Kiinalainen tofu on saanut vaikutteita, no, kiinalaisesta keittiöstä. Mikään autenttinen kiinalainen resepti se ei ole, mutta makumaailmassa on samaa erityisesti sichuanilaiselle keittiölle tuttua chilin, valkosipulin, inkiväärin, viinietikan ja seesamiöljyn tuomaan värinää.

Mukaan voi ripauttaa ruokalusikallisen verran sichuaninpippuria, mutta jos tuota suuta hassusti kutittelevaa kiinalaista chiliä ei kaapistasi jo valmiiksi löydy, ei etniseen kauppaan ole välttämätöntä piipahtaa. Hyvää tulee nimittäin ilmankin.

Ruoan juju piilee paitsi mausteissa, myös herkulliseksi leivitetyssä ja rapeaksi paistetussa tofussa. Käytä paistamiseen riittävästi öljyä, niin pääset parhaaseen lopputulokseen. Tarjoiluun sopii riisi ja pinnalle voi hienontaa vielä tuoreita yrttejä, ruohosipulia tai vaikka kevätsipulia.

Jos kaipaat lisää inspiraatiota tofukokkailuihisi, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

sichuanin tofu
sichuanin tofu

Kiinalainen tofu

Kiinalainen tofu on tulisen makea herkkuruoka. Kun tofu ensin paneroidaan, sitten paistetaan ja lopuksi maustetaan, on lopputulos vastustamaton!
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 2

Raaka-aineet
  

Tofu

  • n. 300 g tofua maustamaton
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1-2 dl perunajauhoja

Kastike

  • 3 rkl soijakastiketta (vähäsuolaista)
  • 1 rkl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 tl paahdettua seesamiöljyä
  • 1-2 tl perunajauhoja
  • rypsiöljyä paistamiseen

Lisäksi

  • 1 sipuli
  • 1-2 chiliä
  • 2 porkkanaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä
  • (1 rkl sichuaninpippuria)
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • kevät- tai ruohosipulia

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohjeet
 

  • Kuivaa tofu puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen tai paperiin. Kuutioi parin sentin kuutioiksi. Laita kuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon soijakastike.
  • Sekoita tofukuutioihin perunajauhot esim. pakastuspussissa tai laakealla vadilla niin, että tofut ovat kauttaaltaan perunajauhoissa.
  • Kuumenna pannulla reilu loraus öljyä ja paista tofut rapeiksi. Nostele tofut talouspaperille valumaan.
  • Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chili(t). Kuori ja paloittele porkkanat noin puolen sentin viipaleiksi.
  • Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää porkkanat, valkosipuli, inkivääri ja chili sekä sichuaninpippuri, jos käytät. Paista sen verran, että porkkanat hieman pehmenevät.
  • Laske lieden lämpötilaa ja lisää pannulle kastike. Kastike saostuu melko nopeasti. Kääntele joukkoon tofukuutiot. Ripottele pinnalle hienonnettua kevätsipulia tai ruohosipulia. Tarjoile riisin kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!