Etusivu » Kikherne-couscoussalaatti

Kikherne-couscoussalaatti

Kikherne-couscoussalaatti on supersimppeli ja ruokaisa salaatti, jonka juju piilee makoisiksi maustetuissa kikherneissä ja taivaallisessa cashewkastikeessa.

kikherne-couscoussalaatti

Kikherne-couscoussalaatti saattaa äkkiseltään vaikuttaa tavanomaiselta ja ehkä tylsältäkin, mutta älä hämäänny. Tomaatti, punasipuli ja tuoreet yrtit saavat seurakseen mausteisia ja rapeiksi paistettuja kikherneitä sekä taivaallisen pähkinäkastikkeen, jokta nostavat salaatin hetkessä luksusluokkaan.

Sekoitin kastikkeen cashewtahnasta tai -voista, jota löytyy ainakin Urtekramilta, Foodinilta ja Bionalta. Jos tuotteen hinta hirvittää tai et ennätä kauppaan, voit käyttää myös tahinia. Valitse vaalea tahini, jonka maku on tummaa miedompi ja lempeämpi. 

Talviaikaan piristäisin salaattia granaattiomenan siemenillä, sesongin ulkopuolella pärjää mainiosti ilmankin.  

Jos ruokaisat salaatit ovat mieleesi, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

kikhernesalaatti

Kikherne-couscoussalaatti

Kikherne-couscoussalaatti on supersimppeli ja ruokaisa salaatti, jonka juju piilee makoisiksi maustetuissa kikherneissä ja taivaallisessa cashewkastikeessa.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 15 mins
Aika yhteensä 30 mins
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 1/2 dl täysjyväcouscousia
  • 1 1/2 dl vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1 rs (250 g ) kirsikkatomaatteja
  • 1/2 kurkku
  • 1/2 pieni punasipuli
  • 1/2 ruukkua tuoretta korianteria
  • 1/2 ruukkua lehtipersiljaa

Mausteiset kikherneet

  • 2 tlk (à 230 g) kikherneitä
  • öljyä paistamiseen
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 tl jauhettua korinateria
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • 1 tl suolaa

Cashewkastike

  • 1 dl cashewtahnaa tai vaaleaa tahinia
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 4 rkl sitruunamehua

Valmistusohjeet
 

  • Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon öljy, sitruunamehu ja suola. 
  • Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuumenna öljy pannulla. Paista kikherneet rapeiksi. Lisää mausteet ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Siirrä syrjään jäähtymään.
  • Puolita kirsikkatomaatit tai leikkaa ne neljään osaan. Kuutioi kurkku. Silppua punasipuli. Hienonna yrtit. Sekoita kasvikset ja yrtit couscousin joukkoon.
  • Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Sekoita kikherneet couscousin joukkoon. Tarjoa kikherne-couscoussalaatti cashewkastikkeen kanssa.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!