Etusivu » Tahini-pastasalaatti – 30 minuutin vegaaniruokaa Chocochilin arkiruokakirjasta
|

Tahini-pastasalaatti – 30 minuutin vegaaniruokaa Chocochilin arkiruokakirjasta

Tahini-pastasalaatti on loistava arkiruoka – samaan aikaan täyttävä, kepeä, nopea ja maukas.

tahini-pastasalaatti

Hyviä ja nopeita arkiruokaohjeita ei koskaan ole liikaa, joten tartuin innoissani Chocochili-blogia kirjoittavan Elina Innasen uusimpaan Chocochilin arkiruokaa – 30 minuutin vegaanireseptit -kirjaan. Se oli pullollaan ihania ohjeita, mutta yksi ruoista varasti huomioni: tahinilla maustettua härkis-pastasalaattia oli päästävä kokkaamaan pikimmiten.

En noudattanut ohjetta kirjaimellisesti. Vaihdoin esimerkiksi sokeriherneen palot pakasteherneisiin ja tuhti kastike keveni korvaamalla osa majoneesista paksulla turkkilaisella kauragurtilla. Ohjeen perusidea pysyi muutoksista huolimatta samana: pastaa, härkistä, kasviksia ja tahinilla sekä curryjauheella maustettua kastiketta, joka niputti ainekset kokonaisuudeksi. Sanoinko jo, että tahini-pastasalaatti oli kerrassaan ihanaa!

Reilun kokoisesta satsista riitti syötävää seuraavaksikin päiväksi, eikä salaatti ollut moksiskaan levättyään yön jääkaapissa. Tämä pastasalaatti pääsi heti omalle arkiruokieni vakkarilistalle.

Psssst! Jos kaipaat lisää pastasalaatteja arkiruokalistalle, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä ohjeet:

tahini-pastasalaatti

Tahini-pastasalaatti

Tahini-pastasalaatti on loistava arkiruoka – samaan aikaan täyttävä, kepeä, nopea ja maukas.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 140 g täysjyväpastaa
  • 1 pkt (250 g) härkistä (tai nyhtökauraa)
  • öljyä paistamiseen
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 (n. 150 g) parsakaalin kukinnot
  • 100 g pakasteherneitä sulatettuna
  • 1 ruukku korianteria hienonnettuna

Kastike

  • 1 dl paksua kasvigurttia esim Oatly
  • 1/2 dl vegaanista majoneesia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl tahinia
  • 2 tl curryjauhetta
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele ja valuta siivilässä. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Paloittele parsakaali kukinnoiksi, keitä minuutti ai pari ja laske kukinnot sitten jääkylmään veteen, jotta kypsyminen lakkaa. 
  • Sulata pakasteherneet.
  • Paista härkis pannulla tilkassa öljyä. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Sekoita kastikkeen aineet yhteen. Helpoiten se käy, kun notkistat tahinin sitruunamehulla ja lisäät gurttia sekä majoneesia pienissä erissä välissä sekoitellen.
  • Kokoa tahini-pastasalaatti sekoittamalla ainekset yhteen niin, että kastike maustaa ainekset tasaisesti. Tarkista maku.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!