Nuudelisalaatti thai-mausteilla
Nuudelisalaatti thai-mausteilla kootaan makeasta mangosta, ohuista riisinuudeleista ja ronskisti mausteusta kastikkeesta.

Nuudelisalaatti thai-mausteilla kiilasi heittämällä suosikkiruokien kärkikahinoihin. ”Sairaan hyvää ruokaa” mies totesi kaavittuaan lautaseltaan viimeiset salaatinrippeet.
En voi muuta kuin yhtyä mielipiteeseen. Makean mangon, pienen chilin puraisun ja makeanhappaman kastikkeen muodostamassa makuyhdistelmässä on jotain to-del-la koukuttavaa.
Ilahduttavaa on myös se, että salaatti valmistui nopeasti, täytti vatsan ja olo oli silti kivan kevyt.
Psssst! Jos nuudelisalaatit on sinunkin lemppariruokia, kurkkaa blogin arkistoista myös nämä reseptit:

Nuudelisalaatti thai-mausteilla
Nuudelisalaatti thai-mausteilla kootaan makeasta mangosta, ohuista riisinuudeleista ja ronskisti mausteusta kastikkeesta.
Raaka-aineet
- 100 g ohutta riisinuudelia eli vermiselliä
- 1 pkt (250 g) härkistä
- 2 rkl seesamiöljyä paistamiseen
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 kypsä mango
- 3 keskikokoista porkkanaa
- 100 g mung-pavun ituja
- 1 ruukku korianteria
- 1-2 dl suolattuja ja paahdettuja maapähkinöitä
Kastike:
- 2 limetin mehu
- 3 rkl kalakastiketta tarvittaessa vegaanista No-fishsauce
- 3 vaahterasiirappia tai haluamaasi nestemäistä makeutusta
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 punainen keskivahva chili hienonnettuna poista siemenet, jos haluat mausta miedomman
Valmistusohjeet
- Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Siirrä syrjään odottamaan.
- Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta siivilässä. Siirrä syrjään odottamaan.
- Kuumenna öljy pannulla lisää härkis ja inkivääri. Paista muuta minuutti. Mausta soijakastikkeella. Siirrä syrjään odottamaan.
- Kuori ja suikaloi porkkanat ohuiksi suikaleiksi julienneraudalla tai kuorimaveisellä. Kuori ja kuutioi mango. Hienonna korianteri.
- Kokoa nuudelisalaatti sekoittamalla ainekset yhteen. Lisää joukkoon myös kastike. Tarjoa heti.