Etusivu » Vegechorizo-pastavuoka
|

Vegechorizo-pastavuoka

Pastavuoka on arjen luottopakki. Fetajuusto, seitanmakkara ja muhevat mausteet loihtivat mainioon vuokaruokaan ihan uuden ilmeen.

seitanmakkara-pastavuoka

Helppojen ja nopeiden arkiruokien sarja saa jatkoa. Tällä kertaa vuorossa on pastavuoka, johon mausteinen vegechorizo tuo lempeän tulistuneen puraisun. Vegechorizo-pastavuoka on hauskaa ja herkullista vaihtelua perinteiselle makaronilaatikolle.

Tomaattisen chorizo-pastavuoan seassa on pannulla rapeaksi paistettuja seitanmakkaroita ja päällä suolaista fetajuustoa, joka paahtuu uunin lämmössä kerrassaan koukuttavaksi. Tomaattikastikkeen mainio makumaailma syntyy hetkessä punaisesta arrabiata-pestokastikkeesta ja kuivatuista yrteistä.

seitanmakkara-pastavuoka

Valitsin pastaksi kierteisen fusillin, mutta voit mainiosti käyttää myös putkimaista penneä tai vaikka pientä simpukkapastaa. Tärkeää on keittää pasta napakan kypsäksi, sillä se kypsyy vielä uunissa mausteisen tomaattikastikkeen syleilyssä.

Jos kaipaat perinteiselle makaronilaatikolle enemmänkin vaihtelua, kannattaa blogin arkistosta kurkata myös nämä reseptit:

seitanmakkara-pastavuoka

Vegechorizo-pastavuoka

Pastavuoka on arjen luottopakki. Fetajuusto, seitanmakkara ja muhevat mausteet loihtivat mainioon vuokaruokaan ihan uuden ilmeen.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 45 mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 200 g täysjyvämakaronia
  • 1 pkt (250 g) seitanmakkaraa
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 3 rkl punaista pestokastiketta
  • 1 rkl Välimeren tai Provencen yrttisekoitusta tai mieleisiäsi kuivattuja yrttejä
  • 1/2 suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 150 g fetajuustoa

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Viipaloi seitanmakkarat. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista seitanmakkarat pannulla kullan ruskeiksi tilkassa öljyä. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Lisää pannulle tarvittaessa tilkka öljyä. Kuullota sipuleita muutama minuutti keskilämmöllä, lisää hienonnettu valkosipuli ja paista vielä hetki. Lisää pannulle tomaattimurska, tomaattipyeree, pestokastike ja kuivatut yrtit. Hauduta kastiketta hetki. Mausta tomaattikastike maun mukaan ripauksella suolaa ja sokeria.
  • Keitä pasta napakan kypsäksi reilusti suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele ja valuta siivilässä.
  • Sekoita uunivuoassa tomaattikastike, keitetty pasta ja paistetut seitanmakkarapalat. Murustele päälle fetajuusto.
  • Paista chorizo-pastavuoka uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!