Etusivu » Välipalapatukka

Välipalapatukka

Välipalapatukka on helppo valmistaa itse! Höysteitä ja mausteita vaihtamalla välipalapatukoista saa aina uuden makuisia.

välipalapatukat

Välipalapatukka sopii eritysesti alkuvuoden sesonkiin. Tammikuu on nimittäin varsin jännittävää aikaa. Vuoden vaihteessa vähän joka toinen päättää tehdä ryhtiliikkeen elintavoissaan: syödä terveellisemmin ja lisätä kasviksia ruokavalioonsa, liikkua enemmän, lopettaa tupakoinnin… Mitä näitä nyt on?

Yksi helppo kikka, jolla ruokavaliota voi viilata terveellisemmäksi, on huolehtia siitä, etteivät ateriavälit venähdä liian pitkiksi. Kun verensokeri pysyy tasaisena eikä nälkä murahtele kiukkuisena vatsassa, on helpompi tehdä fiksuja ruokavalintoja ja kiertää karkkihyllyt kaukaa.

Kiukkunälkää vastaan voi koittaa taistella vaikka näiden itsetehtyjen välipalapatukoiden avulla. Sokeria näissä välipalapatukoissa on varsin maltillisesti, mutta kuituja, proteiinia sekä pehmeitä rasvoja sitäkin enemmän. Patukoiden rakennekin on sellainen, etteivät ne pehmene ja muhjaannu, vaikka kulkisivat käsilaukussa tai treenikassissa aamusta aina pitkälle iltapäivään asti. Ja maku? Se saa kaupan valmiit välipalapatukat kihisemään kateudesta.

Patukoita voi tuunata lähes loputtomiin oman maun, mielikuvituksen ja kaapin sisällön mukaan. Lisää joukkoon erilaisia siemeniä tai pähkinöitä, kookosta, kuivahedelmiä ja -marjoja tai rouhaise sekaan vaikka tummaa suklaata. Kaurahiutaleet voi vaihtaa esimerkiksi tattariin miksei myös mysliin, maapähkinävoin voi korvata manteli- tai cashewvoilla.

Välipalapatukat säilyvät hyvänä useamman päivän ja kestävät myös pakastuksen!

Etsitkö lisää hyviä välipalaresepteä? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

Välipalapatukat

Välipalapatukka on helppo valmistaa itse! Höysteitä ja mausteita vaihtamalla välipalapatukoista saa aina uuden makuisia.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 15 minutes
Kategoria Aamu- ja välipalat
Annokset 8

Raaka-aineet
  

  • 1 kananmuna
  • 1 ruskeapilkullinen banaani
  • 1-2 rkl hunajaa siirappia tai vaahterasiirappia
  • 2 rkl maapähkinävoita tai esim. cashew- tai manteli-
  • 2 dl kaurahiutaleita tai muita haluamiasi hiutaleita, esim. tattari-
  • 1 1/2 dl siemeniä ja/tai pähkinöitä rouhittuna
  • 2 dl kuivattuja hedelmiä pilkottuna esim. taateleita, aprikooseja ja rusinoita. Myös tumma suklaa toimii
  • 1/2 tl suolaa
  • halutessasi mausteeksi 1 tl kanelia ja 1/2 tl kardemummaa

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  • Muussaa banaani kulhossa, sekoita joukkoon kananmuna, pähkinävoi ja hunaja. Lisää sekaan loput aineet. Sekoita. Tuloksena pitäisi olla melko jähmeä taikina, jonka voi taputella uunipellille parin sentin paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
  • Paista välipalapatukat uunin keskitasolla 15-25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.
  • Osan välipalapatukoista voit halutessasi pakastaa!

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!