Vadelmatuorepuuro
Vadelmatuorepuuro on ihanan kesäinen aamupala, välipala tai muuten vain pienen kiukkunälän taklaaja.

Vadelmatuorepuuro on tuorepuuroista ehkä suosikkini. Se valmistuu kuten muutkin tuorepuurot, sekoittamalla ainekset yhteen ja – odottamalla. Jos siis tarjoilet tuorepuuron aamupalaksi, mittaa ainekset jääkaappiin tekeytymään jo edellisenä iltana. Välipalaksi puuron ennättää sekoittaa vielä aamullakin.
Nesteen määrällä voit vaikuttaa puuron koostumukseen. Jos pidät pehmeämmästä puurosta, lisää hieman enemmän kaurajuomaa. Jos kaipaat rakenteeseen jämäkkyyttä, vähennä hieman nesteen määrää. Oma suosikkipuuroni valmistuu alla olevalla kaavalla ja mittasuhteilla.
Vadelmasesongin ulkopuolella puuron voi tehdä myös pakastemarjoista. Valitse kotimainen vaihoehto, jotta marjoja ei tarvitse turhaan keitellä, kuumennella ja jäähdytellä.
Psssst! Jos kaipaat lisää ohjeita ja ideoita puurojen valmistukseen, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

Vadelmatuorepuuro
Raaka-aineet
- 200 g kotimaisia pakastevadelmia
- 1 kypsä banaani soseutettuna
- 3 dl kaurahiutaleita
- 1 dl siemensekoitusta
- 4 dl kaurajuomaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1-2 rkl vaahterasiirappia
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohjeet
- Mittaa ainekset purkkiin ja sekoita. Sulje kansi ja anna tekeytyä muutama tunti tai yön yli.
- Nauti vadelmatuorepuuro esimerkiksi aamupalaksi tai välipalalla.