Etusivu » Hernehummus

Hernehummus

Hernehummus on kotoisa versio libanonilaisesta kikhernetahnasta. Veikeän vihreä tahna on ihanaa dippikastikkeena tai levitteenä.

hernehummus

Hernehummus on uusimpia tahnaihastuksiani. Sen perusta on pussillinen pakasteherneitä. Tuoreet herneet ovat kesällä toki verrattomia ja ihanan makeita, mutta pussillinen pakasteherneitä löytyy kuitenkin aina pakastimestani. Pakasteherneet sopivat salaatteihin, wokkeihin sekä lisukkeeksi ja niistä valmistuu myös helppo ja nopea tuorehernekeitto sekä tämä samettinen hernehummus.

Rakastan erilaisia tahnoja, dippejä ja soosseja. Niillä saa aterialle helposti vaihtelua ja jujua leivän päälle. Tämä vihreä tahna vetää omasta mielestäni vertoja aidolle ja alkuperäiselle kikherneistä valmistetulle hummukselle. 

hernehummus

Herneiden lisäksi tahnaan tarvitaan hummuksesta tuttuja raaka-aineita: tahinia, valkosipulia, sitruunaa ja oliiviöljyä. Itse lisään joukkoon myös pestosta tuttuja höysteitä: basilikaa sekä pähkinöitä, jotka paahdan kevyesti pannulla ennen tahnan surauttamista. Cashewpähkinät ovat omia suosikkejani, sillä ne tuovat makuun ja rakenteeseen kermaisuutta. Yhtä hyvin hernehummus sopii höystettäväksi esimerkiksi edullisilla auringonkukansiemenillä.

Kaikki ainekset mitataan monitoimikoneeseen ja hurruutellaan samettiseksi soseeksi. Jos käytät kotimaisia pakasteherneitä, ei niitä välttämättä tarvitse keittää. Itselläni on tapana nostaa pussi pakasteherneitä huoneenlämpöön sulamaan toviksi. Sillä välin esivalmistelen muut raaka-aineet. Yleensä herneet ovat sen verran sulaneita ja paahdetut pähkinät lämpöisiä, että tahnan soseutus sujuu vaivatta.

Mihin hernehummus sopii?

Hernehummus sopii vallan mainiosti niin brunssi- kuin juhlapöytäänkin sekä arkiaterialle, välipalaksi tai vaikkapa perjantai-illan naposteluun. Hernehummus on ihana valinta kasvistikkujen ja ruissipsien dippailuun ja se sopii täydellisesti myös leipien levitteeksi. Itse levitän sitä usein siemennäkkärin päälle.

Oliiviöljyn määrällä voi vaikuttaa hummuksen paksuuteen. Kun tahnan notkistaa hitusen juoksevammaksi, toimii se varmasti hyvin myös pastakastikkeena tai miksei vaikka kulhoruokien ja salaattien joukkoon sekoitettuna. Kokeile hernehummusta myös kasvispyöryköiden kaverina.

Psssst! Jos rakastat erilaisia tahnoja, kurkkaa blogin arkistosta myös:

hernetahna

Hernehummus

Hernehummus on kotoisa versio libanonilaisesta kikhernetahnasta. Veikeän vihreä hernehummus on ihanaa dippikastikkeena tai levitteenä.
Valmistelut 10 mins
Aika yhteensä 10 mins
Kategoria Lisukkeet
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 200 g pakasteherneitä
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 dl basilikaa hienonnettuna
  • 2 rkl tahinia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa

Päälle

  • oliiviöljyä

Valmistusohjeet
 

  • Nosta pakasteherneet huoneenlämpöön sulamaan.
  • Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Anna jäähtyä hieman.
  • Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja surauta samettiseksi soseeksi. Notkista tahnaa halutessasi oliiviöljyllä. Tarkista maku.
  • Tarjoa hernehummus dippinä tai esimerkiksi leivän levitteenä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!