Etusivu » Mantelicroissant (vegaaninen)

Mantelicroissant (vegaaninen)

Mantelicroissant on kahvilaherkkujen suosikki, jonka valmistat vaivatta myös kotona. Mehevät mantelicroissantit valmistuvat sukkelasti valmistaikinasta – ja vieläpä täysin vegaanisesti!

mantelicroissant

Mantelicroissant on lähes aina valintani kahvilassa käydessäni. Siinä yhdistyy vastustamattomalla tavalla croissantin rapeus ja täytteen suussa sulava mehevyys. Koko leivonnaisen kruunaa päälle siveltävä täyte ja ihanasti uunissa paahtuneet mantelilastut. Mikä parasta, mantelicroissant ei ole ainakaan omaan suuhuni liian makea.

Todella monta Helsingin kahvilaa on tullut kierrettyä ja useampi mantelicroissant maisteltua, mutta vegaanisia versioita on todella harvassa. Onneksi kotona voi tämänkin herkun leipoa täysin vegaanisesti – ja vieläpä ihan superhelposti.

Trendiherkun kotiversio syntyy nimittäin suit sait Danerollesin valmiista croissanttaikinasta. Mantelitäyte valmistuu ihan muutamassa minuutissa mantelimassasta sekä vegaanisesta margariinista ja puolessa tunnissa olet tehnyt nämä herkut ihan alusta loppuun valmiiksi. 

Sekoita ensin mantelitäyte ja avaa sitten taikinatölkki pakkauksen ohjeen mukaan. Lusikoi täytettä hieman taikinapalan paksuun päähän, kääräise croissanttaikina rullalle, paina pellillä hieman litteämmäksi ja jaa tähteelle jäänyt täyte croissantien päälle. Lopuksi pinnalle ripotellaan mantelilastuja ja herkut nostetaan noin vartiksi uuniin paistumaan. Aika iisiä, eikö?

Parhaalta itse tehty mantelicroissant maistuu leivontapäivänä, haaleana tai jo jäähtyneenä. Seuraavana päivänä koostumus on jo hieman kuivahtanut. Ohjeella syntyy vaivatta kuusi croissantia aamupalalle, iltapäivän kahvihetkelle tai pakattavaksi mukaan vaikka piknik-koriin. Näistä ei jää muruakaan jäljelle.

Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä vegaaniset leivontareseptit:

mantelicroissant

Mantelicroissant (vegaaninen)

Mantelicroissant on kahvilaherkkujen suosikki, jonka valmistat vaivatta myös kotona. Mehevät mantelicroissantit valmistuvat sukkelasti valmistaikinasta – ja vieläpä täysin vegaanisesti!
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 25 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 1 tlk valmista croissanttaikinaa esim. Danerolles
  • 1 pkt (150 g) mantelimassaa
  • 50 g vegaanista margariinia
  • 1-2 rkl kauraruokakermaa voiteluun
  • 1 dl mantelilastuja

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  • Sekoita mantelimassa ja margariini.
  • Avaa taikinapakkaus pakkauksen ohjeen mukaan. Rullaa taikina leivinalustalle ja leikkaa kolmiopalat irti toisistaan. Levitä ruokalusikallinen mantelimassaseosta kunkin palan päälle ja rullaa croissanteiksi.
  • Aseta mantelicroissantit leivinpaperille pellille. Paina litteäksi ja voitele kauraruokakermalla.
  • Levitä loput mantelimassasta croissantien päälle ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista 15 minuuttia tai kunnes croissantit ovat kypsiä.
  • Tupsauta päälle tomusokeria ja tarjoa.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!