Tomaatti-linssikeitto
Tomaatti-linssikeitto sakea, täyteläinen ja nopea tehdä. Keitto valmistuu reilussa vartissa ja on aivan loistavaa myös uudelleen lämmitettynä.

Tomaatti-linssikeitto valmistuu käytännössä kuivakaapin tykötarpeista. Kuten moni muukin keitto, myös tämä soppa valmistuu yhden astian taktiikalla melko nopeasti. Työvaiheissa oikaistaan parissakin kohtaa, mutta maku on silti aivan ihana.
Tarvitset pari tölkkiä kokonaisia säilyketomaatteja, puoli purkkia aurinkokuivattuja tomaatteja sekä tetrallisen punaisia linssejä. Täyteläisyyttä soppaan tuo Auran vegaaninen aurinkokuivattu tomaatti -levite. Mausteeksi riittää pari valkosipulinkynttä, ripaus kuivattuja yrttejä sekä suolaa ja sokeria makuja tasapainottamaan.
Keitto porisee liedellä kymmenisen minuuttia ja ajetaan lopuksi sauvasekoittimella tasaiseksi. Päälle voi lisätä paahdettuja pähkinöitä, rapeita krutonkeja tai vaikka kerrassaan koukuttavan hyviä Herkkä Snacks -linssejä. Kylkeen pari viipaletta maukasta leipää ja kokonainen ateria on sillä valmis.

Tomaatti-linssikeitto on muiden linssikeittojen tapaan oivaa arkiruokaa. Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

Tomaatti-linssikeitto
Raaka-aineet
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 tlk (à 400 g) kokonaisia tomaatteja
- n. 2 dl vettä
- 1 tlk (230 g) punaisia linssejä
- 100 g aurikokuivattuja tomaatteja
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1 rs (220 g) Auran aurinkokuivattu tomaatti -levitettä
Valmistusohjeet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja valuta linssit.
- Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuli raukeaksi. Lisää valkosipuli ja tomaattipyree. Paista sekoitellen pari minuuttia.
- Lisää kokonaiset tomaatit, vesi, aurinkokuivatut tomaatit, valutetut linssit ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista hissukseen kannen ala 10 minuuttia.
- Lisää kattilaan levite, suola sekä mustapippuri ja aja keitto sauvasekoittimella sileäksi. Tarkista maku.
Oli aivan superherkullinen keitto, joka sopii lämmikkeeksi hämäreviin syysiltoihin. Keitto myös tosi täyttävä ja ruokaisa linssien vuoksi. Itse käytin kuivia linssejä, ja lisäsin vähän kuivattua basilikaa mausteeksi.
Ihana kuulla, että tykkäsit ja kiva, kun palasit vielä kertomaan 🙂
Ensimmäinen kerta ikinä, kun kokeilin tehdä ko keittoa ja kyllä kannatti! Kasvispainotteisena sekasyöjänä linssit(ja pavut) vähän vieraampi raaka- aine, mutta tällä reseptillä on hyvä aloittaa. Simppeli ohje ja suorastaan taivaallisen hyvää! Variaatioita helppo tehdä jatkossa ihan fiiliksen mukaan.
Jee, mahtavaa että maistui 🙂