Etusivu » Nuudeliwokki Beanit-murulla
|

Nuudeliwokki Beanit-murulla

Nuudeliwokki beanit-murulla on arjen herkullinen pikaruoka, jossa ihastuttavat makeansuolainen makumaailma ja rapeana rouskuvat pähkinät.

nuudeliwokki

Nuudeliwokki beanit-murulla vei kielen ensimmäisellä haarukallisella. Eikä ihme! Rakastan erilaisia nuudeliruokia: keittoja, salaatteja sekä tietysti nopeita ja mausteisia wokkeja. Pidän erityisen paljon myös parsakaalista, makeansuolaisista soijapohjaisista kastikkeista sekä Härkiksen tekijöiden uudesta rapeaksi paistuvasta beanit-murusta.

Tämä nuudeliwokki yhdistää kaikki edellä mainitut superherkuksi kokonaisuudeksi. Ruoka kiilasi siis heittämällä yhdeksi tämän hetken suosikkiruoistani.

nuudeliwokki

Wokkien ideana on kypsentää kasviksia vain pari minuuttia eli sen verran, että ne hieman pehmenevät. Nuudelit kypsyvät parissa minuutissa ja kastikekin valmistuu nopeasti vain sekoittamalla ainekset yhteen. Nuudeliwokki on ainakin meidän perheessä pelastanut jo monta kiireistä arki-iltaa nälkäkuolemalta.

Nuudeliwokin ohje on ihanan joustava. Kasviksia voi vaihdella jääkaapin sisällön mukaan, chilin määrän säätää omaan suuhun sopivaksi ja rouskeeksi valita vaikka cashewpähkinöitä maapähkinöiden sijaan.

Psssst! Lisää nopeita nuudeliruokia ja wokkeja hakusessa? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

nuudeliwokki

Nuudeliwokki Beanit-härkäpapumurulla

Nuudeliwokki beanit-murulla on arjen herkullinen pikaruoka, jossa ihastuttavat makeansuolainen makumaailma ja rapeana rouskuvat pähkinät.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 150 g täysjyvävehnänuudeleita
  • 1 rs (250 g) Beanit härkäpapumurua
  • 1 parsakaali
  • 1 rkl rypsiöljyä paistamiseen
  • 1 dl paahdettuja maapähkinöitä tai cashewpähkinöitä
  • 1 ruukku korianteria

Kastike

  • 2 rkl rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 2 rkl hoisin-kastiketta
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 rkl sriracha-chilikastiketta

Valmistusohjeet
 

  • Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Pilko parsakaali kukinnoiksi ja paloittele varsi suupalan kokoisiksi paloiksi.
  • Kuumenna öljy pannussa ja paista parsakaalia muutama minuutti niin, että se hieman pehmenee. Lisää beanit-muru ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Vähennä lämpöä ja lisää pannulle nuudelit sekä kastike. Paista pari minuuttia sekoitellen niin, että kastike sekoittuu tasaisesti ainesten joukkoon. 
  • Viimeistele nuudeliwokki sekoittamalla lopuksi joukkoon pähkinät ja hienonnettu korianteri.

Lue myös nämä:

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!