Etusivu » Marokkolainen porkkanasalaatti

Marokkolainen porkkanasalaatti

Marokkolainen porkkanasalaatti on lämpimän mausteinen ja ruokaisa talvisalaatti, jota kelpaa tarjota vaativammallekin herkkusuulle.

marokkolainen porkkanasalaatti

Marokkolainen porkkanasalaatti on ruoka, jota on tullut tehtyä jo useamman kerran tänä syksynä ja onpa se saanut hyväksyviä kommentteja myös melkoisen vaativilta makutuomareilta. Selvää siis on, että nyt ollaan varsin ihanien asioiden äärellä.

Salaatissa hurmaa marokkolainen Ras el hanout -mausteseos sekä pirteänä pirskahtelevat granaattiomenan siemenet. Jogurttipohjainen tahinikastike sitoo ainekset yhteen ja käärii makunystyrät onnesta sykkyrälle.

Mahtavan maun ja varsin näyttävän ulkonäkönsä lisäksi tässä salaatissa ilahduttaa moni muukin asia. Tämä ruokaisa porkkanasalaatti on helppo, edullinen, ruokaisa ja vieläpä täysin vegaaninen. Lämpimän mausteisen makumaailmansa puolesta tätä kelpaisi tarjota myös joulupöydässä, mikäli perinteisten jouluruokien rinnalle kaipaa jotain astetta eksoottisempaa. 

Ras el hanout -mausteseosta ei välttämättä löydy lähi-alepastasi, mutta vähän isommasta marketista ihan varmasti. 

Lämmöllä suosittelen kurkkaamaan blogin arkistosta myös nämä ruokaisat salaattiohjeet:

marokkolainen porkkanasalaatti

Marokkolainen porkkanasalaatti

Marokkolainen porkkanasalaatti on lämpimän mausteinen ja ruokaisa talvisalaatti, jota kelpaa tarjota vaativammallekin herkkusuulle.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 25 mins
Aika yhteensä 40 mins
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 4 porkkanaa
  • 1 rkl Ras el hanout -mausteseosta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tlk (230 g) suuria valkoisia papuja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl neljän viljan ateriajyviä Myllyn paras
  • 1/2-1 granaattiomenan siemenet
  • 1 ruukku korianteria
  • 1 dl taateleita hienonnettuna
  • 1-2 dl paahdettuja ja suolattuja manteleita

Tahini-jogurttikastike

  • 150 g kaurapohjaista jogurttia
  • 2 rkl vaaleaa tahinia
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Kuori ja viipaloi porkkanat noin 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Lisää kasvisten joukkoon oliiviöljy ja mausteet. Sekoita niin, että mausteet sekoittuvat tasaisesti. Kaada kasvikset leivinpaperilla vuoratun uuninpellin päälle. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmenneet.
  • Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja suola. Paahda papuja uunissa noin 5-10  minuuttia.
  • Keitä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Siirrä sivuun jäähtymään.
  • Irrota siemenet granaattiomenasta, hienonna korianteri ja taatelit.
  • Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa salaatti hieman jäähtyneenä tahini-jogurttikastikkeen kera.

Tahini-jogurttikastike

  • Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta halutessasi valkosipulinkynnellä. Tarjoa marokkolaisen porkkanasalaatin kastikkeena.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!