Marokkolainen porkkanasalaatti
Marokkolainen porkkanasalaatti on lämpimän mausteinen ja ruokaisa talvisalaatti, jota kelpaa tarjota vaativammallekin herkkusuulle.

Marokkolainen porkkanasalaatti on ruoka, jota on tullut tehtyä jo useamman kerran tänä syksynä ja onpa se saanut hyväksyviä kommentteja myös melkoisen vaativilta makutuomareilta. Selvää siis on, että nyt ollaan varsin ihanien asioiden äärellä.
Salaatissa hurmaa marokkolainen Ras el hanout -mausteseos sekä pirteänä pirskahtelevat granaattiomenan siemenet. Gurttipohjainen tahinikastike sitoo ainekset yhteen ja käärii makunystyrät onnesta sykkyrälle.
Mahtavan maun ja varsin näyttävän ulkonäkönsä lisäksi tässä salaatissa ilahduttaa moni muukin asia. Tämä ruokaisa porkkanasalaatti on helppo, edullinen, ruokaisa ja vieläpä täysin vegaaninen. Lämpimän mausteisen makumaailmansa puolesta tätä kelpaisi tarjota myös joulupöydässä, mikäli perinteisten jouluruokien rinnalle kaipaa jotain astetta eksoottisempaa.
Ras el hanout -mausteseosta ei välttämättä löydy lähi-alepastasi, mutta vähän isommasta marketista ihan varmasti.
Lämpimästi suosittelen kurkkaamaan blogin arkistosta myös nämä ruokaisat salaattiohjeet:


Marokkolainen porkkanasalaatti
Raaka-aineet
Paahdetut porkkanat
- 4 porkkanaa
- 1 rkl Ras el hanout -mausteseosta
- 2 rkl öljyä
- 1/2 tl suolaa
Paahdetut pavut
- 1 tlk (230 g) suuria valkoisia papuja
- 1 rkl öljyä
- 1/4 tl suolaa
Lisäksi salaattiin
- 1 1/2 dl ruokakauraa esim. Fazer Willja tai Myllärin
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl granaattiomenan siemeniä
- 1 ruukku lehtipersiljaa tai korianteria
- 1 dl taateleita hienonnettuna
- 1-2 dl paahdettuja ja suolattuja manteleita
Tahini-jogurttikastike
- 200 g kaurapohjaista jogurttia
- 1-2 rkl vaaleaa tahinia
- 1-2 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl suolaa
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kuori ja viipaloi porkkanat noin 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Lisää kasvisten joukkoon 2 rkl öljyä ja mausteet. Sekoita niin, että mausteet sekoittuvat tasaisesti. Levitä porkkanat väljästi leivinpaperilla vuoratun uuninpellin päälle. Paahda uunissa noin 20-30 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmenneet ja paahtuneet.
- Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Sekoita joukkoon 1 rkl öljyä ja 1/2 tl suolaa. Paahda papuja uunissa noin 5-10 minuuttia, kunnes ne ovat hieman rapeutuneet.
- Keitä ruokakaura pakkauksen ohjeen mukaan. Siirrä sivuun jäähtymään. Sekoita joukkoon 2 rkl oliiviöljyä, 1 rkl sitruunamehua ja 1/2 tl suolaa.
- Irrota siemenet granaattiomenasta, hienonna korianteri ja taatelit.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa salaatti hieman jäähtyneenä tahini-gurttikastikkeen kera.
Tahini-gurttikastike
- Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta halutessasi valkosipulinkynnellä. Tarjoa marokkolaisen porkkanasalaatin kastikkeena.
Ihan paras talvisalaatti! Porkkanat paahdan yleensä pöytägrillillä ja granaattiomenansiementen tilalla käytän mandariineja/appelsiineja/klementiinejä (fileoituna+kuutioituina) ja papuja laitan enemmän (en paahda uunissa). Jos on sattunut paahdettu fetaa olemaan, laitan sitäkin!
Ihanaa kun tykkäät! Ja mahtavaa reseptin soveltamista 🙂