Etusivu » Keltainen nyhtökauracurry

Keltainen nyhtökauracurry

Keltainen nyhtökauracurry on helppo arkicurry mausta tinkimättä! Nopea valmistusaika ja raaka-ainelistan maltillinen pituus nostavat sen suosikkiruokien kärkikahinoihin.

nyhtökauracurry

Keltainen nyhtökauracurry saa sukat pyörimään jaloissa. Niin luvattoman herkullista se on!

Nyhtökauracurryn raaka-ainelistan pituus on varsin maltillinen. Mutkat vedetään suoriksi ja kuivamausteiden sijaan oikaistaan valmiilla currytahnalla. Valitsin kaupan maustetahnaosastolta SpiceUpin keltaisen currytahnan, mutta vallan mainiosti voit valita myös jonkin toisen merkkisen.

Ainoastaan kaffirilimetinlehdet saattavat aiheuttaa pientä päänvaivaa. Ne voi hätätapauksessa jättää pois, jos et satu löytämään niitä lähikaupan valikoimasta tai jo valmiiksi maustekaapistasi. Veikeän makuiset kaffirilimetinlehdet tosin tuovat ruokaan varsin herkullisen säväyksen, joten pieni etsiskely palkitaan mahtavalla makuilotulituksella.

nyhtökauracurry

Nyhtökauracurry on varsin helppo tehdä, ja varsinkin jos olet muutaman curryn ennättänyt jo aiemmin valmistaa, tiedät mitä tehdä: ensin paistetaan, sitten haudutetaan ja lopuksi säädetään vielä maut kohdilleen. Oma suu kertoo kyllä mitä tarvitaan. Tujaus chiliä, tilkka happoa vai kenties sittenkin ripaus suolaa?

Nyhtökaura kannattaa kipata kastikkeen joukkoon vasta lopuksi. Nopea kuumennus riittää nyhtikselle vallan mainiosti, siten sen rakenne säilyy napakkana ja suutuntuma miellyttävänä. Nyhtökauran voi toki korvata myös härkiksellä tai miksei kastiketta voisi rikastuttaa vaikka rapeaksi paistetulla tofulla. Säveltäminen on toki sallittua ja siihen kannustan joka kerta.

Curryn kaveriksi keitetään ohraa, ruokakauraa tai riisiä ja annoksen voi halutessaan viimeistellä tuoreilla yrteillä sekä koukuttavasti rouskuvilla pähkinöillä.

Lisää currykastikkeiden ohjeita kannattaa kurkata blogin arkistosta. Katso ainakin nämä ohjeet:

nyhtökauracurry

Nyhtökauracurry

Keltainen nyhtökauracurry on helppo arkicurry mausta tinkimättä! Nopea valmistusaika ja raaka-ainelistan maltillinen pituus nostavat sen suosikkiruokien kärkikahinoihin.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (250 g) nyhtökauraa (nude) tai esim. härkistä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl keltaista currytahnaa
  • 2 tl garam masalaa
  • 1 tlk (400 g ) tomaattimurskaa
  • 2 dl kookoskermaa
  • 3 kaffirilimetinlehteä
  • 1/2 limetin mehu
  • 1/2 tl suolaa

Lisäksi

  • tuoretta korianteria
  • riisiä tai ohraa
  • cashewpähkinöitä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muuama minuutti. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista vielä pari minuuttia. Lisää currytahna sekä kuivamausteet ja paista vielä hetki. Lisää tomaattimurska, kookoskerma ja kaffirilimetin lehdet. Sekoita. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hiljalleen välillä sekoitellen noin vartin verran.
  • Nouki kaffirilimetin lehdet kastikkeesta. Lisää nyhtökaura ja kuumenna. Mausta curry suolalla sekä limetinmehulla. Tarkista maku.
  • Tarjoa nyhtökauracurry keitetyn riisin tai ruokakauran sekä korianterin ja cashewpähkinöiden kera.

Lue myös nämä:

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!