Kermainen seitanmakkarapasta
Kermainen seitanmakkarapasta on tuhti arkiruoka, joka valmistuu vaivatta vartissa.

En tiedä kuinka trendikkäisiin raaka-aineisiin mausteinen seitanmakkara kuuluu, mutta siitä valmistettu kermainen pasta on kuulunut viime aikojen ruokasuosikkeihini.
Kermaisessa makkarapastassa ilahduttaa monikin asia. Se on nopea ja maukas vegeherkku, joka taltuttaa saletisti kovimmankin nälän.

Makkaraksi voi valita minkä tahansa mieleisensä vegemakkaran. Itse olen erityisen tykästynyt Meeat Chorizo Sausageen sekä saman tuoteperheen astetta lempeämmän makuiseen Provence Sausageen.
Tämä ruoka on nopea ja helppo valmistaa. Kastike valmistuu pastan kiehuessa vain kourallisesta raaka-aineita. Tuhti ja ihanan ruokaisa pasta ilahduttaa varmasti kaikkia kiireisiä tai laiskoja kotikokkeja sekä niitä, jotka tykkäävät vetää keittiössä mutkat suoriksi mausta tinkimättä.
Nopeaa, hyvää ja taatusti täyttävää!
Psssst! Kaipaatko lisää nopeita pastaruokia arjen iloksi? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:


Kermainen seitanmakkarapasta
Raaka-aineet
- 1 pkt (n. 250 g) mausteista seitanmakkaraa esim. Meeat
- öljyä paistamiseen
- 1 keskikokoinen sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tlk (2-2 1/2 dl) kaurakermaa
- 1/4 tl cayennepippuria
- 1/2 tl paprikajauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Lisäksi
- 150 g tagliatellea tai muuta haluamaasi nauhapastaa
Valmistusohjeet
- Paloittele makkara. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja paista makkarat kauniin ruskeiksi. Siirrä syrjään odottamaan.
- Lisää pannulle tarvittaessa lisää öljyä ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää tomaattipyree, paprikajauhe ja cayennepippuri. Paista sekoitellen minuutti tai kaksi. Lisää kaurakerma. Kuumenna. Lisää makkarat ja mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja sekoita pasta pannulle kastikkeen joukkoon.