Broccolini-tofupasta maapähkinävoikastikkeella
Broccolini-tofupasta on herkku, jonka jekku on maapähkinävoista ja hoisin-kastikkeesta pyöräytetty kastike. Se tuo hetkessä uutta jujua arkiruokapöytään.

Tofupastaa parempaa pikaruokaa saa hakea! Vartissa valmis pasta pelastaa juuri niinä päivinä, kun arjen ruokapaniikki iskee päälle, nälkä kurnii vatsassa ja ruoan pitäisi olla pöydässä heti, mieluusti vielä vähän vikkelämmin.
Tällä kertaa jätin kerman ja tomaattipohjaiset kastikkeet tauolle ja pyöräytin kastikkeen maapähkinävoista. Kyllä vain! Jos maapähkinävoi kuuluu sinunkin lemppareihisi, koukutut takuulla myös tähän ruokaan.
Tämän tofupastan joukkoon päätyi myös broccolinia eli ohutvartista parsakaalia. Maku oli täysi kymppi, mutta parasta oli kuitenkin se, ettei ruoan kanssa tarvinnut turhia kikkailla. Broccolini-tofupasta oli valmista vartissa eikä nälkä jäänyt vatsaan kurnimaan.
Etsitkö lisää arkeen mutkattomasti solahtavia pastareseptejä? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:


Broccolini-tofupasta
Raaka-aineet
- 150 g spagettia tai muuta haluamaasi pastaa
- 1 pkt (n. 200 g) broccolinia eli varsiparsakaalia tai tavallista parsakaalia
- 1 pkt (n. 270 g) marinoitua tofua
- öljyä paistamiseen
Maapähkinävoikastike
- 1/2 dl sileää makeuttamatonta maapähkinävoita
- 1 dl vettä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl Hoisin-kastiketta
- 1/2 rkl soijakastiketta
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohjeet
- Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset pienessä kattilassa. Kiehauta ja siirrä sivuun odottamaan.
- Paloittele broccoliinit muutamaan osaan.
- Paista tofut pannulla tilkassa öljyä. Siirrä sivuun odottamaan.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta se reilusti suolalla. Lisää pasta, keitä pari minuuttia ja lisää perään broccoliinit. Keitä vielä noin 5 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Valuta siivilässä.
- Siirrä pasta ja broccolinit takaisin kattilaan. Sekoita kastike pastan ja broccolinien sekaan. Lisää myös tofu. Nauti heti!