Etusivu » Pitaleivät härkistäytteellä

Pitaleivät härkistäytteellä

Pitäleipä on nopea nälän taltuttaja. Makumaailmaltaan Lähi-idän suuntaan nojaava härkispitaleipä valmistuu vartissa.

pitaleivät härkiksellä

Tee näin: Halkaise lämmin pitaleipä (ahkera leipoo itse, laiskempi turvautuu kaupan valmiisiin), voitele leipä kauttaaltaan hummuksella, lado pohjalle reilusti rapsakkaa salaattia, sitten pannulla pikaisesti paistettua ja maustettua härkistä (myös nyhtökaura käy) ja viimeistele leipä täyteläisellä tahinikastikkeella, pirtsakoilla granaattiomenansiemenillä sekä tuoreella korianterilla. Sitten vain haukku, toinenkin ja kohta löydätkin itsesi jo toisen leivän kimpusta.

Hyvää ja helppoa, todella!

Pitaleivät härkistäytteellä

Pitäleipä on nopea nälän taltuttaja. Makumaailmaltaan Lähi-idän suuntaan nojaava härkispitaleipä valmistuu vartissa.
Valmistelut 20 mins
Kypsennys 10 mins
Aika yhteensä 30 mins
Kategoria Arkiruoka, perjantaiherkut
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Härkis-pitaleivät

  • 4 pitaleipää
  • härkistä ohje alla
  • 1/2 granaattiomenan siemenet
  • 1 kerä rapealehtistä salaattia esim. frisee tai jääsalaatti
  • tahini-jogurttikastiketta ohje alla
  • 1 prk (225 g) valmista hummusta esim. Baba
  • 1 ruukku tuoretta korianteria

Härkistäyte:

  • 1 pkt (250 g) härkistä tai nyhtökauraa
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/2 dl vettä

Tahini-jogurttikastike:

  • 2 rkl tahinia
  • 1 1/2 – 2 dl paksua kaurajogurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

Tahini-jogurttikastike

  • Valmista ensin tahini-jogurttikastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Härkistäyte

  • Paista härkis. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Sekoita joukkoon mausteet.Lisää härkis ja vesi. Paista pari minuuttia.
  • Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.

Härkis-pitaleivät

  • Kokoa pitaleivät voitelemalla leivät ensin kauttaaltaan hummuksella. Levitä pohjalle reilusti rapealehtistä salaattia, paistettua härkistä ja granaattomenan siemeniä. Viimeistele tahini-jogurttikastikkeella sekä tuoreella korianterilla.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!