Vegaaninen naanleipä – pitkä kohotus ja nopea paisto pannulla takaavat hurmaavan makuelämyksen

Vegaaninen naanleipä valmistuu mutkattomasti pannulla paahtaen. Vastapaistettu, lämmin naanleipä maistuu intialaisten ruokien kaverina. Naanleipä valmistetaan perinteisesti tulikuumassa tandooriuunissa. Kotioloissa paras lopputulos syntyy kuumalla pannulla paahtaen. Pannulla paistetut naanleivät ovat juuri täydellisiä: pinnalta paahtuneita, sisältä herkullisen pehmoisia. Naanleipä: parasta hissuksiin kohotettuna Teen naanleipätaikinan aina vegaanisena. Yleensä vaivaaan taikinan edellisenä iltana ja nostan sen yöksi jääkaappiin kohoamaan….
LUE LISÄÄ Vegaaninen naanleipä – pitkä kohotus ja nopea paisto pannulla takaavat hurmaavan makuelämyksen

Paahdettua kukkakaalia keltaisessa kookoskastikkeessa

Paahdettua kukkakaalia keltaisessa kookoskastikkeessa on helppo tapa lisätä vegeä lautaselle. Arvaatkos, mistä kastikkeen kaunis väri on peräisin? Kookos-kukkakaalin jekku piilee porkkanassa, joka antaa kastikkeelle paitsi sakeutta, myös kauniin kullankeltaisen värin. Porkkana ei lopputuloksessa maistu, vaan siinä hurmaa herkullinen vivahde Aasiaa. Aikaa ruoan valmistukseen kuluu tunnin verran, mikä arki-iltana voi tuntua ikuisuudelta. Ruoka valmistuu kuitenkin helposti,…
LUE LISÄÄ Paahdettua kukkakaalia keltaisessa kookoskastikkeessa
shakshuka

Shakshuka uunissa

Shakshuka on Lähi-idästä kotoisin oleva ruoka, jossa yhdistyvät muhevan mausteinen tomaattikastike ja siihen tehdyissä koloissa kypsiksi hautuvat kananmunat.  Shakshuka on Lähi-idässä suosittua aamiaisruokaa, mutta ruokaisa kananmunapannu sopii aterialle kuin aterialle. Meillä shakshukaa on tehty usein lauantai-iltaisin silloin, kun lähileipomosta on ennätetty hakea tuoretta rapeakuorista juurileipää. Kerranpa mies toivoi shaksukaa myös jouluruoaksi. Tämä alkaakin olla meillä…
LUE LISÄÄ Shakshuka uunissa

Korianteripestopasta

Korianteripestopasta nojaa makumaailmassaan Aasian suuntaan. Vihreä yrttikastike valmistuu hetkessä vain kourallisesta raaka-aineita. Korianteripestopasta on tämän hetkisten lemppariruokieni kärkisijoilla. Usein pestokastikkeeseen tulee basilikaa ja pinjansiemeniä, mutta oikeastaan sen voi surauttaa melkeinpä mistä tahansa yrtistä tai yrtin tapaisesta. Minä pyöräytin vihreän soossin suosikkiyrtistäni eli korianterista. Hurjan kalliit pinjansiemenetkin vaihdoin edullisempiin auringonkukansiemeniin. Oliiviöljyä toki kastikkeessa on. Ja valkosipuliakin,…
LUE LISÄÄ Korianteripestopasta

Tuorehernekeitto halloumijuustokuutioilla

Tuorehernekeitto sopii moneen – kevyeen herkutteluun, nopeaksi arkiruoaksi tai laskiaisviikon ruokalistalle. Mikä parasta, soppa valmistuu perinteistä hernaria huomattavasti vikkelämmin. Tuorehernekeitto on aivan loistava arkiruoka. Se tehdään pakasteherneistä ja siksi se valmistuu huomattavasti nopeammin kuin perinteinen kuivatuista herneistä valmistettu rokka. Tuorehernekeitto sopii hyvin kiireiseen arkeen sekä tietysti laskiaisviikon ruokalistalle. Sen väri on heleän vihreä ja maku…
LUE LISÄÄ Tuorehernekeitto halloumijuustokuutioilla