Mausteinen härkis-riisipannu
Härkis-riisipannu on muhkean mausteinen vegeruoka, joka kruunataan paahdetulla kukkakaalilla ja pirtsakoilla granaattiomenan siemenillä. Härkis-riisipannu on ihana arkiruoka, jonka juju on ronskissa maustamisessa. Keitetty riisi saa makua ja kauniin kullan keltaisen värin, kun sen maustaa lämpimillä mausteilla eli kurkumalla, kanelilla, neilikalla ja chillä. Mausteita on toki paljon, muttei missään nimessä liikaa. Chilin määrällä voi vaikuttaa ruoan…
Vegechorizo-pastavuoka
Pastavuoka on arjen luottopakki. Fetajuusto, seitanmakkara ja muhevat mausteet loihtivat mainioon vuokaruokaan ihan uuden ilmeen. Helppojen ja nopeiden arkiruokien sarja saa jatkoa. Tällä kertaa vuorossa on pastavuoka, johon mausteinen vegechorizo tuo lempeän tulistuneen puraisun. Vegechorizo-pastavuoka on hauskaa ja herkullista vaihtelua perinteiselle makaronilaatikolle. Tomaattisen chorizo-pastavuoan seassa on pannulla rapeaksi paistettuja seitanmakkaroita ja päällä suolaista fetajuustoa, joka paahtuu…
Kulhoruoka tempestä
Tempebowl on helppo, nopea ja uskomattoman herkullinen arkiruoka, joka kyhätään kasaan rapeaksi paistetusta tempestä, makeasta mangosta ja raikkaista kasviksista. Kulhoruoat ovat arjen aatelisia. Omat suosikkiherkut, kaupasta mieliteon myötä tarttuneet ainekset tai jääkaapin eripariset aarteet voi koota keitetyn riisin tai esimerkiksi kvinoan päälle. Erityistä herkkua syntyy, kun koko komeuden kruunaa tuhdilla töräyksellä valkosipulimajoneesia. Tämän mainion kulhoruoan…
Papu-tomaattikeitto seitanmakkaralla
Papu-tomaattikeitto tukevoituu täyttäväksi arkiruoaksi paistettujen seitanmakkarapalojen avustuksella. Papu-tomaattikeitto on kiireisen arki-illan pelastus. Vartissa valmis on nimittäin ainakin meillä usein arkiruoan tärkein vaade. Mausta ei silti tarvitse tinkiä hitustakaan. Seitanmakkaralla viimeistellyn kermaisen papu-tomaattikeiton kohdalla voi vetää rastin molempiin yllä mainittuihin kohtiin. Tämä täyteläinen keitto valmistuu pikapikaa ja pelastaa arki-illan nälkäkiukulta. Riittää, kun kumoaa ainekset kattilaan ja…
Pyttipannu juureksista ja halloumista
Pyttipannu pyöräytetään vaihteeksi juureksista ja rikastetaan suolaisella halloumijuustolla. Makean suolaisen pyttipannun viimeistelee valkosipulinen majoneesikastike, joka saa makunystyrät onnesta sykkyrälle. Pyttipannu on ihan parasta kotiruokaa, jota harmillisesti tulee tehtyä aivan liian harvoin. Spydäri on paitsi hyvää ja edullista, myös aina sesongissa. Perinteisen perunan lisäksi siihen voi uppottaa vihanneslokeron perälle unohtuneet juurekset, sesongin parhaat kasvikset tai mieliteon…