Keltainen nyhtökauracurry

Keltainen nyhtökauracurry on helppo arkicurry mausta tinkimättä! Nopea valmistusaika ja raaka-ainelistan maltillinen pituus nostavat sen suosikkiruokien kärkikahinoihin. Keltainen nyhtökauracurry saa sukat pyörimään jaloissa. Niin luvattoman herkullista se on! Nyhtökauracurryn raaka-ainelistan pituus on varsin maltillinen. Mutkat vedetään suoriksi ja kuivamausteiden sijaan oikaistaan valmiilla currytahnalla. Valitsin kaupan maustetahnaosastolta SpiceUpin keltaisen currytahnan, mutta vallan mainiosti voit valita myös…
LUE LISÄÄ Keltainen nyhtökauracurry

Veriappelsiini-couscoussalaatti

Veriappelsiineja, paahdettuja porkkanoita ja couscousia – sesongin suloisin salaatti maistuu lisukkeena tai ateriana sellaisenaan. Veriappelsiinien sesonki on lyhyt, mutta sitäkin makoisampi. Tässä taloudessa tuota ihanaa makean kirpsakkaa hedelmää on syöty pussi jos toinenkin – suuri osa sellaisenaan, mutta onpa niitä eksynyt muutama myös salaatin joukkoon. Veriappelsiini-couscoussalaatti on kaikkea, mitä salaatilta voi toivoa: se on värikäs,…
LUE LISÄÄ Veriappelsiini-couscoussalaatti

Kaurasuurimopuuro – ripauta mausteeksi appelsiinia ja kardemummaa, ihastut ikihyväksi!

Kaurasuurimopuuro on viikonloppuaamujen luksusherkku. Kokeile mausteeksi appelsiinia ja kardemummaa. Tämä herkullinen kaurasuurimopuuro sain alkunsa, kun Jotain maukasta -ruokalogia kirjoittava Mari julkaisi joulun alla kerrassaan herkullisen kuuloisen vegaanisen riisipuuron ohjeen, jota oli aivan pakko päästä testaamaan. Kuin sattumalta kaapista löytyi raaka-aineet valmiina ja niinpä aattoaamuna meillä herkuteltiin aivan uuden makuisella riisipuurolla. Marin vegaanisen riisipuuron jekku oli…
LUE LISÄÄ Kaurasuurimopuuro – ripauta mausteeksi appelsiinia ja kardemummaa, ihastut ikihyväksi!

Maapähkinä-tofuwokki

Maapähkinä-tofuwokki valmistuu nopeasti ja vie kielen. Mausteita ja kasviksia vaihtamalla saat ruokaan helposti uutta jujua. Maapähkinä-tofuwokki on maukas vegeruoka, jonka maun salaisuutena on maapähinävoista sekoitettu kastike. Sen ainekset kuuluvat keittiöni perus raaka-aineisiin. Soijakastikkeella, chilillä ja limetinmehulla maustettu soossi on vilahdellut blogini resepteissä aiemminkin useissa eri yhteyksissä kulloiseenkin ruokaan ja tilanteeseen sopivaksi tuunattuna. Erilaiset wokit ovat…
LUE LISÄÄ Maapähkinä-tofuwokki

Helppo tomaatti-tortellonikeitto – ruokaisa kasviskeitto tukevoituu pastalla ja pavuilla

Helppo tomaatti-tortellonikeitto saa ruokaisuutta pavuista. Tomaatti-tortellonikeitto on kiireisen arki-illan pelastaja, joka täyttää kurnivimmankin vatsan. Tomaattikeittoon löytyy kaapistani melkein aina ainekset valmiina. Joskus kattilaan sujahtaa säilyketomaattien ja mausteiden lisäksi vähän ruokaisampiakin höysteitä. Kuten tällä kertaa valkoisia säilykepapuja sekä kaupan tuorepastahyllystä poimittuja juustotäytteisiä tortelloneja. Tämän tomaattikeiton jekku on surauttaa pavut sauvasekoittimella soseeksi, jolloin koostumuksesta tulee ihanan sakea…
LUE LISÄÄ Helppo tomaatti-tortellonikeitto – ruokaisa kasviskeitto tukevoituu pastalla ja pavuilla