Etusivu » Texmex-bataattipaistos

Texmex-bataattipaistos

Texmex-bataattipaistos on muhkeiden makujen vegeherkku, joka sopii arkeen ja viikonloppuun.

texmex-bataattipaistos

Yksi omista suosikkitavoistani valmistaa bataatti (uunissa paahtamisen lisäksi) on kuutioida se pieniksi paloiksi ja kypsentää paistinpannulla kannen alla pienessä tilkassa vettä. Näin bataatti pehmenee nopeasti ja juuri sopivasti säilyttäen silti mukavasti rakenteensa. 

Veitsen kanssa heiluessa vierähtää toki hetki, mutta sen ennättää mainiosti tehdä sipulin pehmetessä pannulla. Mitä pienemmäksi bataatin jaksaa kuutioida, sitä nopeammin se kypsyy syöntikuntoon. Noin kahden senttimetrin kokoiset palat sopivat omaan suuhuni parhaiten.

Lopuksi päälle kootaan nachopellistä tuttuja raaka-aineita: tacomaustettua vegejauhista, avokadoa ja tomaattisalsaa sekä ranskankermaa niputtamaan maut yhteen. Kokonaisuus on sellainen ”semi-terveellinen setti”, jota nautiskelee mieluusti niin arkena kuin perjantai-illan purtavanakin.

Vinkki: Vegejauhiksen sijaan voit toki hyödyntää myös muita vegeproteiineja. Esim nyhtökaura ja härkis sopivat vallan mainiosti käytettäväksi.

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös muut samaa makumaailmaa mukailevat reseptit:

bataattipaistos

Texmex-bataattipaistos

Texmex-bataattipaistos on muhkeiden makujen vegeherkku, joka sopii arkeen ja viikonloppuun.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 44 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 keskikokoista bataattia
  • 1 sipuli
  • öljyä paistamiseen
  • 1/2-1 tl chilijauhetta
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 1 1/2 dl vettä
  • 100 g maissia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 pkt vegejauhista esim. Pouttu Muu
  • 3 rkl tacomaustetta

Tomaattisalsa

  • 2 rs (à 250 g ) kirksikkatomaatteja
  • 1/2-1 chili tai maun mukaan
  • 1 ruukku korianteria
  • 1 pieni punasipuli
  • 2-3 rkl sitruunamehua noin puolikkaan sitruunan mehu
  • 1/4 tl suolaa
  • 1-2 tl sokeria

Lisäksi

  • 1 avokado
  • kaurafraichea tai paksua gurttia

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna öljy pannulla ja paista vegejauhis lastalla sekoitellen murumaiseksi. Mausta tacomausteella ja siirrä syrjään odottamaan. Jos käytössäsi on kaksi paistinpannua, voit paistaa jauhiksen bataattien kypsyessä.
  • Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista sipuli rauhassa raukeaksi. 
  • Kuori ja kuutioi sillä välin bataatit noin sentin kahden kokoisiksi paloiksi. Lisää pannulle bataattikuutioit, chilijauhe ja savupaprikajauhe. Paista sekoitellen pari minuuttia. Lisää vesi, kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes bataatti on pehmennyt. Jos pannulla on vielä vettä, nosta kansi ja anna nesteen haihtua. Lisää lopuksi maissit ja anna hautua vielä viitisen minuuttia, kunnes maissi on sulanut. Mausta suolalla.
  • Valmista tomaattisalsa. Leikkaa tomaatit kahteen tai neljään osaan. Kuori ja hienonna punasipuli, hienonna korianteri ja chili. Sekoita ainekset yhteen. Tarkista maku.
  • Kokoa annos. Lado bataattikuutioiden päälle vegejauhista, tomaattisalsaa, avokadoa ja kaurafraichea tai paksua gurttia.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!