Etusivu » Perunanachot

Perunanachot

Perunanachot on astetta terveellisempi vaihtoehto tutulle nachopellille. Rapeat perunalastut saavat yllensä mausteistä härkistä, tuoretomaattisalsaa ja avokadoa.

perunanachot

Perunanachot on herkullinen ja vähän terveellisempi vegemättöruoka. Ja ihan parasta viikonloppuruokaa. Toki ruoka taipuu mainiosti myös arki-illan ilahduttajaksi.

Perunanachot: Pohja ohuista perunalastuista

Perunanachojen idea on simppeli ja tuttu perinteisestä nachopellistä. Rapeiden maissilastujen sijaan ruoan pohjan muodostavat ohuen ohuiksi leikatut perunalastut. Siivutin perunat ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla. Se tekee perunoista selvää hetkessä ja lopputulos on ihanan tasalaatuinen. Tärkeää on viipaloida perunat mahdollisimman ohuiksi, muuten ne eivät paahdu rapeiksi. Muista myös levittää perunaviipaleet pellille väljästi yhteen kerrokseen.

Veitsellä yhtä hyvään lopputulokseen on vaikea päästä. Jos sinulta ei löydy mandoliinia tai haluat muuten vain vedellä mutkia suoriksi, voit leikata potut myös veisellä lohkoiksi. Hyvää tulee niinkin. Kurkkaa ohje, miten saat aikaiseksi maailman parhaat lohkoperunat.

perunanachot

Täytteet tekevät herkun

Paahtuneiden perunaviipaleiden päälle kootaan mieluisat herkut. Höysteitä voi muunnella maun, mieliteon ja kaapin sisällön mukaan. Meillä perunanachot kootaan yleensä mausteisesta nyhtiksestä tai härkiksestä, pikkutomaateista, avokadosta, maissista ja valmiista salsakastikkeesta. Pussi valmista taco-mausteseosta takaa maun. Pientä lisäpotkua mielivä valitsee kaupasta tulisen salsankastikkeen. Ja tietysti päälle voi viipaloida vielä tuoretta chiliä.

Toki voit höystää ruoan juuri mieleisilläsi täytteillä. Valmista vaikka raikasta tuoretomaattisalsaa ja kruunaa annos nokareella ranskankermaa tai valmiilla vuustokastikkeella. Loistava vuustodippi löytyy esimerkiksi Frankfulin valikoimasta. Tyyli on vapaa ja ote rennon ronski.

Rakastatko nachopeltiä? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

perunanachot

Perunanachot

Perunanachot on astetta terveellisempi vaihtoehto tutulle nachopellille. Rapeat perunalastut saavat yllensä mausteistä härkistä, tuoretomaattisalsaa ja avokadoa.
Valmistelut 20 mins
Kypsennys 20 mins
Aika yhteensä 40 mins
Kategoria perjantaiherkut
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • n. 1 kg perunoita yleislajike
  • 2 rkl öljyä
  • 1/4 tl suolaa

Härkistäyte:

  • 1 pkt (n. 250 g) härkistä, nyhtökauraa tai vaikkapa vegeauhista
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 1 tlk (230 g) mustapapuja
  • 100 g maissia
  • n. 1/2 pss taco-mausteseosta
  • öljyä paistamiseen
  • 1/4 tl suolaa

Tomaattisalsa pico de gallo

  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • 1/2 pieni punasipuli
  • 1 punainen chili
  • 1 ruukkua ruukkua korianteria
  • 1-2 rkl limetinmehua
  • 1 tl tl sokeria
  • 1/4 tl tl suolaa

Lisäksi täytteeksi esim.

  • 1 avokado
  • 1 dl kasvipohjaista creme fraichea
  • 1 prk valmista salsakastiketta

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen (tai 200-astetta kiertoilmalla).
  • Kuori ja leikkaa perunat ohuen ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai veitsellä. Sekoita joukkoon öljy ja suola. Levitä perunaviipaleet leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille väljästi yhteen kerrokseen. Käytä tarvittaessa useampaa peltiä, jotta viipaleet paahtuvat rapeiksi. Paahda perunoita uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja rapeutuneet. Paistoaika riippuu viipaleiden paksuudesta. Ole tarkka, ohuet viipaleet palavat nopeasti!
  • Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia keskilämmöllä viitisen minuuttia. Huuhdo ja valuta pavut siivilässä. Nosta lämpöä ja lisää pannulle härkis, pavut, maissit ja mausteseos. Paista hetki ja lisää sitten tilkka vettä. Anna kiehahtaa. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita tai suolaa.
  • Valmista tomaattisalsa. Pilko tomaatit kahdesta neljään osaan. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna korianteri ja chili. Sekoita ainekset yhteen. Tarkista maku.
  • Kokoa annos: lado perunaviipaleet pohjimmaiseksi ja lastaa päälle härkistäyte, tomaattisalsa ja mieleisesi muut täytteet.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!