Etusivu » Muhammara – paahdettu paprikatahna

Muhammara – paahdettu paprikatahna

Muhammara kuuluu Lähi-idän tahnasuosikkeihin. Paahdetuista paprikoista, saksanpähkinöistä ja mausteista pyöräytetty tahna vie kielen.

paprikatahna muhammara

Muhammara on alkujaan syyrialainen paprikatahna, jota perinteisesti säväyttävät aleppon pippuri sekä granaattiomenasiirappi.

Simppelit raaka-aineet

Minä tein paprikatahnasta suomalaiseen kotikeittiöön sopivan version, jotta raaka-aineita ei tarvitse lähteä metsästämään Alepaa edempää. Jos et saa käsiisi harissaa, voi sen korvata chilijauheella.

Saosta sakeaksi

Kuivahtanut leipä saostaa tahnan sakeaksi. Meillä leipää jätetetään toisinaan tarkoituksella kuivahtamaan muhammaran kiilto silmissä. Leikkaa leivistä rapsakat kuoret ja pyöräytä sisus paprikatahnan joukkoon. Reunoja ei missään tapauksessa kannata heittää roskiin. Leikkaa ne kuutioiksi ja paahda pannulla tai uunissa rapeiksi krutongeiksi. Leipäkrutongit sopivat mainiosti salaatteihin tai keittojen päälle, meillä ne tosin napostellaan ihan sellaisenaan.

Muhammara täydentää mexepöydän – testaa myös grilliruokien kyljessä

Muhammara on ihan mielettömän hyvänmakuinen ja monipuolinen soossi. Se soveltuu erinomaisesti esimerkiksi leivän levitteeksi, kasvisten dippailuun sekä pyöryköiden, pitaleivän ja muiden tahnojen kera osaksi meze-pöytää. falafelien kyljessä muhammara on todellinen ässä, mutta muhevaa paprikatahnaa kannattaa ehdittomasti kokeilla myös hampurilaisten välissä ja grilliruokien kaverina!

Muista myös iki-ihana muhamamrapasta, jolla paprikatahnan makuun pääsee nopeasti ohituskaistan kautta

Psssst! Jos tahnat kuuluu sinunkin suosikkeihisi, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä herkulliset tahnareseptit:

paprikatahna muhammara

Muhammara

Muhammara kuuluu Lähi-idän tahnasuosikkeihin. Paahdetuista paprikoista, saksanpähkinöistä ja mausteista pyöräytetty tahna vie kielen.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Lisukkeet
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 punaista paprikaa
  • 2 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa maalaisleipää
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl harissatahnaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1-2 valkosipulinkynttä

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vuoraa uuninpelti foliolla. 
  • Halkaise paprikat, poista siemenkota. Aseta paprikat uuninpellille leikkuupinta alaspäin. Paahda uunin ylätasolla noin 20 minuuttia, kunnes kuori on reilusti mustunut.
  • Sulje paprikat noin vartiksi muovipussiin tai tiiviiseen kannelliseen rasiaan. Poista sitten mustunut kuori ja leikkaa paprikat suikaleiksi.
  • Leikkaa leivästä reunat (älä heitä roskiin vaan paahda esimerkiksi krutongeiksi!) ja leikkaa leipä kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja surauta tahnaksi. Tarkista maku.
  • Tarjoa muhammara osana meze-pöytää, leivän levitteenä, hampurilaisen välissä tai vaikkapa grilliruokien lisukkeena.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!