Porkkana-maapähkinähummus – särmikäs dippi kasviksille tai levite vaikka leivän päälle
Porkkana-maapähkinähummus tuo vaihtelua perinteiseen hummukseen. Tujaus chiliä antaa tahnasuosikille sopivasti särmää.

Olen tahnaihmisiä ja surauttelen erilaisia soosseja milloin mistäkin. Yleensä mukana on papuja tai kikherneitä sekä erilaisia mausteita, usein myös jotain kasvista tai juuresta.
Tällä kertaa tein tahnan perinteistä hummusta mukaillen kikherneistä ja surautin joukkoon myös pehmeäksi keitettyjä porkkanoita. Hummuksesta tutun tahinin vaihdoin maapähkinävoihin ja terästin makua vielä tujauksella chilikastiketta, tirauksella sitruunamehua sekä tietysti valkosipulilla. Sitten vain monitoimikone surraamaan ja joukkoon oliiviöljyä sen verran, että koostumus on kermainen ja sopivan tahnamainen.
Porkkana-maapähkinähummus sopii siihen, mihin muutkin tahnat: leivän päälle, kasvisten dipiksi tai vaikkapa vegepyöryköiden kaveriksi.
Jos tunnustaudut kaltaisekseni tahnaihmiseksi, kurkkaa ihmeessä blogin arkistosta myös nämä ohjeet:


Porkkana-maapähkinähummus
Raaka-aineet
- 1 iso tai 2 pientä porkkanaa
- 1 tlk (230 g) kikherneitä
- 2 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 tl Sriracha-chilikastiketta tai maun mukaan
- oliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohjeet
- Paloittele porkkana ja keitä kypsäksi. Jäähdytä.
- Huuhele ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
- Surauta kaikki ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljyä, kunnes koostumus on mieleisesi. Tarkista maku.
Ehdottomasti tahna-ihminen ja aion kokeilla 🙂
Mahtavaa!!! Toivottavasti maistuu 🙂