Etusivu » Porkkana-maapähkinähummus – särmikäs dippi kasviksille tai levite vaikka leivän päälle

Porkkana-maapähkinähummus – särmikäs dippi kasviksille tai levite vaikka leivän päälle

Porkkana-maapähkinähummus tuo vaihtelua perinteiseen hummukseen. Tujaus chiliä antaa tahnasuosikille sopivasti särmää.

porkkana-maapähkinähummus

Olen tahnaihmisiä ja surauttelen erilaisia soosseja milloin mistäkin. Yleensä mukana on papuja tai kikherneitä sekä erilaisia mausteita, usein myös jotain kasvista tai juuresta.

Tällä kertaa tein tahnan perinteistä hummusta mukaillen kikherneistä ja surautin joukkoon myös pehmeäksi keitettyjä porkkanoita. Hummuksesta tutun tahinin vaihdoin maapähkinävoihin ja terästin makua vielä tujauksella chilikastiketta, tirauksella sitruunamehua sekä tietysti valkosipulilla. Sitten vain monitoimikone surraamaan ja joukkoon oliiviöljyä sen verran, että koostumus on kermainen ja sopivan tahnamainen.

Porkkana-maapähkinähummus sopii siihen, mihin muutkin tahnat: leivän päälle, kasvisten dipiksi tai vaikkapa vegepyöryköiden kaveriksi.

Jos tunnustaudut kaltaisekseni tahnaihmiseksi, kurkkaa ihmeessä blogin arkistosta myös nämä ohjeet:

porkkanahummus

Porkkana-maapähkinähummus

Porkkana-maapähkinähummus tuo vaihtelua perinteiseen hummukseen. Tujaus chiliä antaa tahnasuosikille sopivasti särmää.
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 15 mins
Aika yhteensä 25 mins
Kategoria Lisukkeet
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 iso tai 2 pientä porkkanaa
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 2 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl Sriracha-chilikastiketta tai maun mukaan
  • oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Paloittele porkkana ja keitä kypsäksi. Jäähdytä.
  • Huuhele ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  • Surauta kaikki ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljyä, kunnes koostumus on mieleisesi. Tarkista maku.

Lue myös nämä:

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!