Etusivu » Porkkana-maapähkinähummus – särmikäs dippi kasviksille tai levite vaikka leivän päälle

Porkkana-maapähkinähummus – särmikäs dippi kasviksille tai levite vaikka leivän päälle

Porkkana-maapähkinähummus tuo vaihtelua perinteiseen hummukseen. Tujaus chiliä antaa tahnasuosikille sopivasti särmää.

porkkana-maapähkinähummus

Olen tahnaihmisiä ja surauttelen erilaisia soosseja milloin mistäkin. Yleensä mukana on papuja tai kikherneitä sekä erilaisia mausteita, usein myös jotain kasvista tai juuresta.

Tällä kertaa tein tahnan perinteistä hummusta mukaillen kikherneistä ja surautin joukkoon myös pehmeäksi keitettyjä porkkanoita. Hummuksesta tutun tahinin vaihdoin maapähkinävoihin ja terästin makua vielä tujauksella chilikastiketta, tirauksella sitruunamehua sekä tietysti valkosipulilla. Sitten vain monitoimikone surraamaan ja joukkoon oliiviöljyä sen verran, että koostumus on kermainen ja sopivan tahnamainen.

Porkkana-maapähkinähummus sopii siihen, mihin muutkin tahnat: leivän päälle, kasvisten dipiksi tai vaikkapa vegepyöryköiden kaveriksi.

Jos tunnustaudut kaltaisekseni tahnaihmiseksi, kurkkaa ihmeessä blogin arkistosta myös nämä ohjeet:

porkkanahummus

Porkkana-maapähkinähummus

Porkkana-maapähkinähummus tuo vaihtelua perinteiseen hummukseen. Tujaus chiliä antaa tahnasuosikille sopivasti särmää.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 25 minutes
Kategoria Lisukkeet
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 iso tai 2 pientä porkkanaa
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 2 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl Sriracha-chilikastiketta tai maun mukaan
  • oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Paloittele porkkana ja keitä kypsäksi. Jäähdytä.
  • Huuhele ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  • Surauta kaikki ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljyä, kunnes koostumus on mieleisesi. Tarkista maku.

Lue myös nämä:

3 Comments

  1. Tein tahnan ja tästä tuli niin hyvää. Jätin valkosipulin pois sillä en sitä pysty syömään mutta kuten muutkin tahnat, toimii loistavasti ilman. Tämä menee ehdottomasti tahnojen kärkeen. Loistava tulijainen 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!