Etusivu » Savutofutahna – ruokaisa vegetahna on täydellinen lisuke letuille, upea täyte uuniperunalle ja oiva levite leivän päälle

Savutofutahna – ruokaisa vegetahna on täydellinen lisuke letuille, upea täyte uuniperunalle ja oiva levite leivän päälle

Savutofutahna on lisukkeiden moniottelija, joka valmistuu muutamassa minuutissa vain kourallisesta raaka-aineita. 

savutofutahna

Savutofutahna päätyi vähän puolivahingossa ruokalistalle, kun pitkästä aikaa paistoin pinaattilettuja ja mietin, mitä lettujen kanssa lisukkeeksi. Perinteinen puolukkasurvos ei ollut tarpeeksi ruokaisa hiljentämään nälästä murisevaa vatsaa. Jokin ruokaisa tahna olisi kiva. Tartuin jääkaapissa odottelevaan savutofuun ja tovin pohdiskeltuani totesin, että siitä ehkä saisi lisukkeen savulohitahnan ohjetta mukaillen.

Pohja ranskankermasta ja majoneesista

Murensin savutofun haarukalla murusiksi ja sekoitin joukkoon kaurapohjaista ranskankermaa sekä pari lusikallista vegaanista majoneesia pyöristämään makua. Molempia lisäsin yhteensä sen verran, että koostumus oli miellyttävän tahnamainen. Majoneesin määrällä on helppo säädellä tahnan täyteläisyyttä. Täyteläisyyttä saat majoneesilla, raikkautta ranskankermalla. Myös tilkka sitruunamehua leikkaa rasvaisuutta ja tuo makuun mukavaa kepeyttä.

Simppelit mausteet

Mausteeksi savutofutahna sai vielä tilkan sitruunamehua, rouhaisut suolaa ja pippuria sekä tuoretta tilliä. Punasipuli aivan pienensi hienonnettuna sopisi sekin joukkoon, totesin tahnaa toistamiseen tehdessäni. Tai vaihtoehtoisesti tillin voisi korvata puntilla ruohosipulia.

Tofulla on väliä

Käytin Lidlistä ostamaani savutofua, jonka koostumus on moniin muihin tofuihin verrattuna kiinteämpi ja maku tuhdin savuinen. Esimerkiksi Tofumoonin savutofussa on samaa tuhtia savun makua. Jos käytät muita merkkejä, kannattaa mausteiden määrää soveltaa tarpeen mukaan tahnaa ahkerasti maistellen.

Savutofutahna maistuisi paitsi pinaattilettijen lisukkeena, varmasti myös leivän päällä ja uuniperunoiden täytteenä, veikkaisin.

Kaipaatko lisää tahna- ja dippi-inspiraatiota? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

Savutofutahna

Savutofutahna on lisukkeiden moniottelija, joka valmistuu muutamassa minuutissa vain kourallisesta raaka-aineita. 
Valmistelut 10 mins
Aika yhteensä 10 mins
Kategoria Lisukkeet
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (200 g) savutofua (käytin Lidlistä hankittua)
  • 100 g kaurapohjaista ranskankermaa
  • 1-2 rkl vegaanista majoneesia
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1/2 pieni punasipuli hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohjeet
 

  • Muhenna savutofu kulhossa tai laakealla lautasella haarukan avulla murusiksi. Siirrä kulhoon ja sekoita joukkoon muut aineet. Tarkista maku.
  • Tarjoa savutofutahna pinaattilettujen kanssa, uuniperunoiden täytteenä tai vaikka leivän päällisenä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!