Kukkakaalicurry
Kukkakaalicurry on mahtavien makujen vegaaniruoka, joka maistuu ihanalta ilmojen viilettyä.

Arki se on joulukuussakin ja jotain hyvää, lämmittävää ja nopeaa pitäisi loihtia pöytään. Kukkakaalicurry on tähän tilanteeseen loistava vaihtoehto.
Mausteisen kasvisruoan juju on paahtaa kukkakaalinnuput ja paloitellut perunat mausteöljyllä siveltynä uunissa pehmoisiksi ja maukkaiksi. Sillä välin liedellä hautuu mausteinen, kookosmaidon täytelöittämä kastike, johon paahtuneet kasvikset lopulta upotetaan.
Ei hätää, tämä curry täyttää saletisti kurnivimmankin vatsan. Siitä pitävät huolen niin kikherneet kuin punaiset linssitkin.
Tarjoan mausteiset curryt aina keitetyn riisin tai ohrahelmien kera. Annoksen viimeistelen tuoreilla yrteillä ja paahdetuilla pähkinöillä, eikä kukkakaalicurry ole tästä poikkeus.
Pssst! Kaipaatko lisää kylmien ilmojen ja hyvän mielen currykastikkeiden ohjeita? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:
- Tofu-pähkinäcurry
- Pähkinäcurry
- Linssicurry
- Bataatti-soijarouhecurry
- Aloo gobi – intialainen peruna-kukkakaalicurry


Kukkakaalicurry
Raaka-aineet
- 1 kukkakaali
- 3 perunaa
- 3+2 rkl öljyä
- 1 rkl garam masalaa
- 2 pientä sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- 2 rkl keltaista currytahnaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
- 1/2 tl suolaa
- 1 tlk (230 g) kikherneitä
- 1 tlk (230 g) punaisia tai vihreitä linssejä
Valmistusohjeet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Pilko kukkakaali kukinnoiksi. Pese perunat huolellisesti ja paloittele suupalan kokoisiksi paloiksi. Sekoita 3 rkl öljyä ja 1 rkl garam masalaa ja hiero mausteöljy kukkakaalin kukintojen ja perunapalojen pintaan. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda noin 20 minuuttia.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chili.
- Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili. Lisää currytahna ja kuivamausteet. Paista vielä hetki. Kumoa pannulle tomaattimurska, kookosmaito, suola sekä huudellut ja valutetut kikherneet sekä linssit. Anna hautua vartin verran. Sekoita lopuksi joukkoon paahtuneet kukkakaalinnuput ja perunat. Tarkista maku.
- Tarjoa kukkakaalicurry esimerkiksi keitetyn riisin ja paahdettujen pähkinöiden kera.