Etusivu » Vegaaninen majoneesi – surautus ja valmista tuli!

Vegaaninen majoneesi – surautus ja valmista tuli!

Vegaaninen majoneesi on superhelppo tehdä itse. Tarvitset kourallisen raaka-aineita, sauvasekoittimen ja pari minuuttia valmistusaikaa.

vegaaninen majoneesi

Vegaaninen majoneesi valmistuu soijajuomasta, rypsiöljystä ja ripauksesta mausteita. Et siis tarvitse kananmunaa majoneesin valmistukseen. Ihmeellistä, mutta toimii!

Vegaaninen majoneesi on todella helppo tehdä, mutta pari vinkkiä kannattaa silti pitää mielessä. Alla vinkit sekä ohje, joilla onnistut!

Vegaaninen majoneesi – huomio raaka-aineisiin

Tarvitset majoneesin valmistukseen kourallisen raaka-aineita,jotka todennäköisesti löytyvät jo valmiiksi kaappisi kätköistä. Tärkeää on kuitenkin varmistaa, että majoneesin pääraaka-aineet eli sekä soijajuoma että öljy ovat huoneenlämpöisiä, muutoin seos saattaa juoksettua. Lämmittää niitä ei kuitenkaan tarvitse. Riittää, että nostat raaka-aineet hetkeksi pöydälle lämpenemään ennen majoneesin valmistusta.

Käytä valmistukseen neutraalin makuista öljyä, kuten rypsiöljyä. Esimerkiksi oliiviöljy ei sovi valmistukseen, sillä se jättää majoneesiin varsin voimakkaan sivumaun. Soijajuoman sijaan voi käyttää myös säilykekikherneiden lientä eli aquafabaa, joka onkin todellinen ihmeliemi.

Älä hoppuile!

Vaikka majoneesin valmistus on nopeaa, älä hätäile. Aseta sauvasekoitin tiiviisti kulhon pohjalle, ja nosta terää pikkuhiljaa ylöspäin sitä mukaa, kun seos emulgoituu. Liian hätäisesti valmistettu vegaaninen majoneesi saattaa juoksettua.

Myös öljyä kannattaa lisätä vähitellen majoneesin paksuutta tarkkaillen. Öljyn määrällä voit nimittäin säädellä majoneesin paksuutta. Mitä enemmän öljyä käytät, sitä paksumpaa ja tanakampaa majoneesia saat aikaiseksi. Älä siis käytä öljyä majoneesin ohentamiseen!

Jos majoneesi on makuusi liian tuhtia ja rasvaista, voit keventää sitä sekoittamalla valmiin majoneesin joukkoon esimerkiksi turkkilaista gurttia. Itse käytän majoneesia usein erilaisissa kastikkeissa sekoittamalla keskenään 1/2 dl majoneesia sekä 1 dl paksua gurttia ja maustan kastikkeen vasta sitten. Näin saat kastikkeeseen ihanan majoneesin maun, ja kivan keveyden ja raikkauden.

Majoneesin mausteeksi sopivat esimerkiksi tuore, hienoksi raastettu valkosipuli, töräys chilikastiketta, lusikallinen sinappia tai vaikkapa tuoreet, hienonnetut yrtit, kuten basilika, ruohosipuli tai tilli.

Itse tehty vegaaninen majoneesi säilyy jääkaapissa hyvänä kannelliseen rasiaan suljettuna muutaman päivän. Jos haluat tehdä vain pienen annoksen, puolita raaka-aineiden määrän. Hyvää tulee niinkin!

Kokeile vegaanista majoneesia vaikkapa dippkastikkeena, burgereiden välissä tai sekoita sitä esimerkiksi tahini-pastasalaatin joukkoon.

Muistathan blogin arkistosta myös nämä maukkaat kastike- ja tahnareseptit:

vegaaninen majoneesi

Vegaaninen majoneesi

Vegaaninen majoneesi on superhelppo tehdä itse. Tarvitset kourallisen raaka-aineita, sauvasekoittimen ja pari minuuttia valmistusaikaa.
Valmistelut 5 minutes
Aika yhteensä 5 minutes
Kategoria Lisukkeet
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 1 dl makeuttamatonta soijajuomaa huoneenlämpöistä
  • 2-3 dl rypsiöljyä huoneenlämpöistä
  • n. 1 rkl sitruunamehua
  • n. 1/2 tl suolaa

Mausteeksi maun mukaan esimerkiksi jotain näistä:

  • sriracha-chilikastiketta
  • 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • tuoreita yrttejä maun mukaan
  • sinappia

Valmistusohjeet
 

  • Mittaa soijajuoma kapeaan ja korkeaan kulhoon. Paina sauvasekoitin kulhon pohjalle ja valuta päälle öljyä ohuena nauhana koneen käydessä. Nosta sauvasekoitinta varovasti ylöspäin sitä mukaa, kun seos emulgoituu. Tarkkaile paksuutta ja lisää öljyä maun mukaan. Mitä enemmän öljyä käytät, sitä paksumpaa majoneesia saat aikaiseksi.
  • Lisää lopuksi sitruunamehu ja suola sekä muut mieleisesi mausteet, surauta sauvasekoittimella sekaisin ja tarkista maku.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!