Etusivu » Kesäkurpitsa-kukkakaalisosekeitto

Kesäkurpitsa-kukkakaalisosekeitto

Kesäkurpitsa-kukkakaalisosekeitto on loppukesän ihanin soppa. Nachot tuovat arkiruokaan hauskuutta.

kesäkurpitsa-kukkakaalisosekeitto

Kesäkurpitsa-kukkakaalisosekeitto on oiva sijoituskohde pesäpallomailan kokoisille kesäkurpitsapötkylöille. Ehdottomasti parhaimmillaan kesäkurpitsat nimittäin ovat pieninä ja hoikkina, mutta toisinaan kasvuvauhti yllättää ja pensaassa lymyää muutama jättiyksilö. Sosekeittoon soseutettuna vetinen sisus ja muutoinkin hieman mitätön maku ei niinkään haittaa.

Kun kaveriksi parittaa vielä kukkakaalia ja meksikolaisia mausteita, on simppeli soppa varsin verraton. Lisähauskuutta aterialle tuo pinnalle lusikoitava maissi-papusalsa sekä rapeat nachot, joilla keittoa on hauska kauhoa kitaansa.

Keittoa valmistuu kerralla iso kattilallinen, joten siitä riittää varmasti syötävää seuraavaksikin päiväksi. Ja jos salsaa jää tähteelle, kelpaa sitä rouskutella siltään vaikka nachojen kera.

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä ihanat sosekeittoreseptit:

kesäkurpitsakeitto
kesäkurpitsa-kukkakaalisosekeitto

Kesäkurpitsa-kukkakaalisosekeitto

Kesäkurpitsa-kukkakaalisosekeitto on loppukesän ihanin soppa. Nachot tuovat arkiruokaan hauskuutta.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 20 minutes
Kategoria Keitot
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 500 g kesäkurpitsaa 1 iso kesäkurpitsa
  • 500 g kukkakaalia 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 1/2-1 punainen chili
  • 2 rkl öljyä
  • 1 1/2 tl juustokuminaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 1/2-2 dl kaurakermaa

Maissi-papusalsa

  • 200 g maissia
  • 1 tlk (230 g) mustapapuja
  • 1/2 punasipuli
  • 1/2-1 punainen chili
  • 1 ruukku korianteria
  • 1/2 sitruunan mehu (n. 2 rkl)
  • 1/2 tl suolaa

Tarjoiluun

  • 1 pss (180 g) nachoja

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi. Hienonna chili (poista siemenet, jos haluat mausta lempeämmän).
  • Kuumenna öljy isossa kattilassa. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää kukkakaali, kesäkurpitsa, valkosipulinkynnet, chili, tomaattipyree ja juustokumina. Jatka paistamista sekoitellen vielä 5-10 minuuttia.
  • Lisää tomaattimurska, vesi, suola ja sokeri. Murenna mukaan kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla, kunnes kasvikset ovat kypsiä, n. 15 minuuttia.
  • Keiton kiehuessa valmista maissi-papusalsa. Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Sulata maissit. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna chili ja korianteri. Yhdistä ainekset, lisää sitruunamehu ja mausta suolalla.
  • Kun kasvikset ovat kypsiä, soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kaurakermaa, kunnes koostumus on sopivan paksu. Tarkista maku. Tarjoa keitto papusalsan ja nachojen kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!