Etusivu » Mustikkatuorepuuro

Mustikkatuorepuuro

Mustikkatuorepuuro on makoisa välipala, ihana aamupala ja pienen kiukkunälän taklaaja. Sekoita puuro illalla kaappiin ja nauti seuraavana päivänä suurella makunautinnolla.

mustikkatuorepuuro

Mustikkatuorepuuro on suosikkivälipalani, jota teen tasaisin väliajoin jääkaappiin odottelemaan välipala-aikaa. Puuro onnistuu vallan mainiosti pakastemarjoista, mutta erityisen ihanaa se on näin mustikka-aikaan tuoreista, vastapoimituista marjoista valmistettuna.

Tuorepuuroa kannattaa aina valmistaa kerralla vähän suurempi annos, sillä se säilyy hyvänä muutaman päivän. Mustikkatuorepuuron väri tuppaa harmaantumaan odotellessaan, mutta se ei makua haittaa. Sekoita puuro ennen syöntiä ja näin väri on taas kauniin sinivioletti.

Puurossa on sattumina siemeniä, mutta halutessasi voit lisätä sekaan vielä kourallisen tuoreita marjoja ennen syöntiä. Raikkaana suussa poksahtelevat mustikat tekevät makuelämyksestä täydellisen.

Valmistin puuron Alpron vaniljan makuiseen soijajuomaan, jota tykkään käyttää myös kaurasuurimo– ja riisipuuron pohjana. Toki voit käyttää myös maustamatonta soijajuomaa. Mausta puuro tällöin teelusikallisella vaniljasokeria ja maun mukaan esimerkiksi vaahterasiirapilla.

Jos kaipaat lisää puuroinspiraatiota kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

mustikkatuorepuuro
mustikkatuorepuuro

Mustikkatuorepuuro

Mustikkatuorepuuro on makoisa välipala, ihana aamupala ja pienen kiukkunälän taklaaja. Sekoita puuro illalla jääkaappiin ja nauti seuraavana päivänä suurella makunautinnolla.
Valmistelut 5 mins
Tekeytyminen 8 hrs
Aika yhteensä 8 hrs 5 mins
Kategoria Aamu- ja välipalat
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 200 g mustikoita tuoreita tai pakaste
  • 1 kypsä banaani
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl siemensekoitusta
  • 2 rkl chiansiemeniä
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 4 dl vanilja-soijajuomaa

Valmistusohjeet
 

  • Sulata mustikat kohmeisiksi, jos käytät pakastettuja. Survo mustikat, muhenna joukkoon banaani.
  • Sekoita joukkoon loput aineet.
  • Sulje puuro kannelliseen raasiaan.
  • Anna tuorepuuron tekeytyä jääkaapissa yön yli tai noin kahdeksan tuntia.

Lue myös nämä:

2 Comments

  1. Ihanalta näyttää. Alpron Vaniljainen soijajuoma menee testiin.

    Tekeytyminen 2 vaiko 8 tuntia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!