Etusivu » Omenatuorepuuro

Omenatuorepuuro

Omenatuorepuuro maistuu suloisesti syksyltä. Kaneli ja kardemumma loihtivat herkkuun omenapiirakan maun.

omenatuorepuuro

Omenatuorepuuro vaatii kourallisen raaka-aineita ja muutaman minuutin valmistusaikaa. Tuorepuuro pelastaa monet kiireaamut, sillä sen voi ja oikeastaan se kannattaakin sekoittaa illalla jääkaappiin valmiiksi. Yön aikana hiutaleet turpoavat ja pehmenevät ja lopputulos on pehmeän samettinen.

Tuorepuuro on myös kätevä napata kannellisessa rasiassa evääksi töihin. Tai miksei se sopisi vaikka pieniin laseihin tai maljoihin annosteltuna brunssipöydän tarjottavaksi. Meillä omenatuorepuuro on kuitenkin granolan ohella välipalojen suosikkeja. Vaikka perinteinen kaurapuuro poriseekin kattilassa joka ikinen aamu, puuroannos tekee hyvin kauppansa myös iltapäivällä. Varsinkin, kun kyseessä on tällainen luksusherkku. Kaiken lisäksi kaura on paitsi terveellistä, myös varsin edullista syötävää. 

Omenatuorepuuro lukeutuu puurojen aatelistoon. Sitä ei oikein voi edes verrata perinteiseen kaurapuuroon. Pikemminkin kyseessä on omenapiirakan makuinen herkku, joka käy melkeinpä jälkiruoasta. Parasta puuro onkin juuri iltapäivällä nautittuna silloin, kun sokerihammasta mukavasti kolottaa.

Äläkä käsitä väärin, sokeria puurossa on vain ripaus, ja makeutta voi säätää omaan suuhun sopivaksi. Maun herkkuun loihtivat kaneli ja kardemumma.

Jos omenatuorepuuro turpoaa makuusi liian paksuksi, voit ohentaa sen sopivan letkeäksi tilkalla kaurajuomaa. iKaffe on oma suosikkini. Se tuo puuroon herkullisen täyteläisen maun. Jos kaipaat puuroon ripauksen luksusta, lisää päälle nokare maapähkinävoita. 

omenatuorepuuro

Psssst! Jos rakastat puuroja, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

omenatuorepuuro

Omenatuorepuuro

Omenatuorepuuro maistuu suloisesti syksyltä. Kaneli ja kardemumma loihtivat herkkuun omenapiirakan maun.
Valmistelut 10 minutes
Aika yhteensä 10 minutes
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 200 g omenaa raastettuna 1-2 omenaa
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 2 dl soijarahkaa
  • 2 dl kaurajuomaa
  • 1-2 rkl vaahterasiirappia

Valmistusohjeet
 

  • Sekoita ainekset rasiassa tai kulhossa. Nosta jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai vaikka yön yli. Jos omenatuorepuuro turpoaa makuusi liian paksuksi, voit ohentaa sen tilkalla kaurajuomaa.
  • Nauti omenatuorepuuro sellaisenaan tai pähkinärouheen tai maapähkinävoin kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!