Veriappelsiinituorepuuro
Veriappelsiintuorepuuro on alkuvuoden sesonkiherkku. Makean raikas appelsiinimehu on herkullinen pohja tuorepuurolle.

Veriappelsiinituorepuuro maistuu ihanalta alkuvuodesta tuhtien jouluruokien jälkeen. Puuron maku on raikas, hieman makea. Ja ripaus kardemummaa istuu täydellisesti veikeän sitruksen makupariksi.
Tuorepuuro säilyy hyvänä muutaman päivän ja siksi itselläni on tapana tehdä tuorepuuroa iso satsi jääkaappiin odottelemaan iltapäivän välipalahetkeä. Kun välipala odottelee kaapissa valmiina, tulee se varmemmin myös syödyksi. Pieni energiatankkaus on ainakin itselläni tarpeen lounaan ja päivällisen välissä.
Ja tokihan veriappelsiinituorepuuro sopii myös aamupalaksi tai laukussa mukana kulkevaksi evääksi. Sekoita ainekset illalla kannelliseen rasiaan ja nosta jääkaappiin yöksi tekeytymään. Pinnalle voi halutessaan lisätä mieliherkkuja. Itse tykkään lusikoida puuron ihan sellaisenaan.
Tuorepuuro muuntuu mausteita ja höysteitä tuunaamalla moneen ja aina myös sesonkiin sopivaksi. Jos kaipaat lisää inspiraatiota tuorepuurojen valmistukseen, kurkkaa blogin arkistosta myös:


Veriappelsiinituorepuuro
Raaka-aineet
- 3 veriappelsiinia
- 2 dl maustamatonta gurttia
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1/2 dl siemeniä tai pähkinöitä rouhittuna
- 1 rkl chiansiemeniä
- 1/2 tl kardemummaa
Valmistusohjeet
- Purista veriappelsiineista mehu.
- Sekoita ainekset kannellisessa rasiassa. Anna tekeytyä muutama tunti tai yön yli.