Etusivu » Paahdettu perunasalaatti: Nosta potut uuniin ja sitten seesamiöljykylpyyn, ihastut ikihyväksi
|

Paahdettu perunasalaatti: Nosta potut uuniin ja sitten seesamiöljykylpyyn, ihastut ikihyväksi

Paahdettu perunasalaatti saa uuden ilmeen seesamiöljystä. Seesaminsiemenillä höystetty salaatti sopii lisukkeeksi tai tarjottavaksi vaikkapa vapun, uuden vuoden tai kevätjuhlien buffetpöydässä.

paahdettu perunasalaatti

Paahdettu perunasalaatti vaikuttaa vaatimattomalta, mutta yllättää herkullisuudellaan. Vai osaisitko sinä aavistaa, kuinka hyvin paahdettu seesamiöljy sopii perunoiden maustamiseen?

Käytän seesamiöljyä paljon nuudeliruoissa sekä silloin, kun haluan ruokaan aasialaista vivahdetta. Tempen kaverina se on todellinen ässä ja aromikas öljy maustaa makoisiksi myös monet aasialaisvivahteiset salaatinkastikkeet. Mutta perunoihin en sitä aiemmin ollut hoksannut yhdistää. Myös perunoiden paahtaminen keittämisen sijaan tuo salaattiin aivan erityisen herkullisen makuvivahteen ja valloittavan napakan suutuntuman.

Näistä kahdesta nerokkaasta oivalluksesta on kiittäminen Teresa Välimäkeä, jonka paahdetun perunasalaatin reseptin löysin Anna.fi -sivustolta.

Minä tuunasin mausteita aavistuksen omaan suuhuni sopivammaksi, mutta pysyin silti ohjeelle jokseenkin uskollisena. Paahdettu perunasalaatti sopii lisukkeeksi tai vaikkapa uuden vuoden tai vapun buffetpöydän tarjottavaksi.

Perunat voi paahtaa hyvissä ajoin etukäteen, mutta kastike kannattaa sekoittaa joukkoon vasta hetki ennen tarjoilua, jotta koostumus säilyy mukavan napakkana. Tämä perunasalaatti maistuu ihanalta lämpimänä tai jo aavistuksen haalenneena.

Viime silaus syntyy seesaminsiemenistä, jotka pannulla paahdettuna saavat herkullista lisäryhtiä. Saksi pinnalle myös hieman ruohosipulia, joka tuo muutoin varsin tuhtiin salaattiin pientäraikkautta.

Jos kaipaat lisää maukkaita perunareseptejä, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

paahdettu perunasalaatti

Paahdettu perunasalaatti

Paahdettu perunasalaatti saa uuden ilmeen seesamiöljystä. Seesaminsiemenillä höystetty salaatti sopii lisukkeeksi tai tarjottavaksi vaikkapa vapun-, uuden vuoden tai kevätjuhlien buffetpöydässä.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 kg perunoita
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 tl curryjauhetta
  • 1/4-1/2 tl chilijauhetta maun mukaan
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 ruukku ruohosipulia hienonnettuna
  • 1/2 dl seesaminsiemeniä
  • (1/2-1 tlk vihreitä linssejä)

Kastike

  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 1/2 rkl riisiviinietikkaa

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  • Pese perunat huolella. Halutessasi voit myös kuoria ne, mutta se ei ole välttämätöntä. Paloittele perunat, sekoita joukkoon öljy sekä mausteet. Paahda perunoita leivinpaperilla vuoratulla uuninpellillä noin 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat reilusti paahtuneita.
  • Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Siirrä syrjään odottamaan. 
  • Sekoita kastike, huuhdellut ja valutetut linssit, ruohosipuli ja seesaminsiemenet vähän jäähtyneiden perunoiden joukkoon. Sekoita ja tarjoile paahdettu perunasalaatti sellaisenaan tai muiden ruokien lisukkeena.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!