Etusivu » Pesto-gnocchipannu
|

Pesto-gnocchipannu

Pesto-gnocchipannu jatkaa ihanien perunapalleroiden voittokulkua. Kermainen pestokastike silaa vartin vegeruoan herkuksi.

pesto-gnocchipannu

Gnocchit ovat meidän perheen ruokalistalla harva se päivä. Herkulliset, monipuoliset ja nopeasti pöytään taipuvat gnocchit ovat nimittäin mitä parhainta arkiruokaa. Nyt vuorossa on kermainen pesto-gnocchipannu. 

Kiinostuitko? Lue ihmeessä lisää!

Pesto-gnocchipannu valmistuu kahden pannun taktiikalla

Pesto-gnocchipannu on pöydässä vartissa, kun käytät valmistukseen kahden pannun taktiikkaa. Paista yhdellä pannulla gnocchit rapeiksi ja kullanruskeiksi ja kuullota toisella pannulla kasvikset aavistuksen pehmeämmiksi. Yhdistä lopuksi ainekset keskenään ja silaa annos täyteläisellä pestokastikkeella.

Jos käytössäsi on vain yksi paistinpannu, aloita gnoccheista ja siirrä ne syrjään siksi aikaa kun paistat kasviksia. Aivan yhtä hyvää tulee niinkin, eikä valmistusaika kovin paljon pitene.

Tehosekoittimelle töitä

Gnocchien ja kasvisten paistuessa pannulla ennätät kaivaa tehosekoittimen esiin ja pyöräyttää kastikkeen kaurakermasta, pinaatista ja pestokastikkeesta. Minä hyödynsin ruokaan itse tehdyn minttupeston, jonka valmistin hävikkiuhan alla olevista yrteistä. Sinä voit oikaista kaupan valmispestolla, mutta vegaanisen pestokastikkeen ohje kannattaa ehdottomasti napata talteen, mikäli ikkunalaudalla nököttää puska tai kaksikin käyttöä odottelevia yrttejä.

Kermainen kastike ei vaadi kummempia etukäteisvalmisteluita, vaan valmistuu tehosekoittimella surauttamalla suit sait sukkelaan. Kippaa kastike pannulle, kuumenna kiehuvaksi ja säädä maku mieleiseksesi. Ehkä kaipaat ruokaan ripauksen suolaa tai rouhaisun pippuria riippuen siitä, mitä pestokastiketta käytit.

pesto

Pesto-gnocchipannu: Viimeinen silaus parmesaanilla

Pesto-gnocchipannu on ihanaa jo sellaisenaan, mutta voit viimeistellä sen ripauksella parmesaania. Jos haluat annoksen olevan täysin vegaaninen, kurkkaa vegeparmesaanin ohje ja pyöräytä sitä kerralla isompikin annos. Vegeparmesaani säilyy hyvänä pitkään ja voit hyödyntää sitä muidenkin pasta-annosten viimeistelyyn.

Jos puolestaan kaipaat lisää vinkkejä ihanien gnocchien käyttöön, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

gnocchipaistos

Pesto-gnocchipannu

Pesto-gnocchipannu jatkaa ihanien perunapalleroiden voittokulkua. Kermainen pestokastike silaa vartin vegeruoan herkuksi.
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 15 mins
Aika yhteensä 25 mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 hoikka kesäkurpitsa
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tlk (2 1/2 dl ) kaurakermaa
  • 1 pkt (n. 70 g) babypinaattia
  • 100 g pestoa
  • 1 tlk (230 g) valkoisia papuja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria rouhittuna

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa kesäkurpitsa noin 1 cm kuutioiksi.
  • Sekoita monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa kaurakerma, pinaatti ja pestokastike.
  • Kuumenna öljy pannulla. Paista gnocchit rapeiksi ja kullanruskeiksi. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Pyyhkäise pannu puhtaaksi. Lisää tilkka öljyä ja kuullota sipulit ja kesäkurpitsat. (Jos käytössäsi on kaksi paistinpannua, paista gnocchit yhdellä pannulla ja kasvikset toisella. Yhdistä ainekset lopuksi.)
  • Huuhtele ja valuta pavut. Lisää pavut, gnocchit ja kerma-pestokastike pannulle kasvisten joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna. Tarkista maku.
  • Tarjoile pesto-gnocchipannu parmesaanijuuston tai vegaanisen parmesaanin kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!