Etusivu » Kermainen tortellonivuoka – helpossa uuniruoassa on kermainen pestokastike ja paljon juustoa
|

Kermainen tortellonivuoka – helpossa uuniruoassa on kermainen pestokastike ja paljon juustoa

Kermainen tortellonivuoka on ruoka, johon tykästyvät kaikki – eikä ihme! Pestolla silattu kermakastike, paksut pastanyytit ja juustokuorrute loihtivat tästä arkiruoasta herkun.

kermainen tortellonivuoka

Mitäpä sitä kiertelemään, rakastan tortelloneja. Noissa pullukoiksi täytetyissä pastanyyteissä on jotain käsittämättömän koukuttavaa. Pidän paljon myös kermaisista kastikkeista. Miehen suosikki puolestaan on yrttinen pestokastike.

Tässä tortellonivuoassa kohtaavat nuo kaikki kolme kovaa. Ei siis ihme, että ruoka hävisi lautasilta vikkelästi ja sitä tehtiin heti seuraavana päivänä toinenkin vuoallinen.

Kermainen tortellonivuoka syntyi tarpeesta tehdä jotain tukevaa, helppoa ja nopeaa. Nappasin kaupasta paketin juustotäytteisiä tortelloneja sekä valmiita kasvispyöryköitä ja tölkillisen kaurakermaa. Kasvikset kaivoin jääkaapin vihanneslokerosta ja itse tehtyä pestoakin oli jäänyt tähteelle sopivan kokoinen annos parin päivän takaiselta aterialta.

Kuutioin kesäkurpitsan ja suikaloin sipulin sekä paprikan. Kuullotin kasviksia pannulla sen aikaa, kun tortellonit kiehuivat kypsiksi viereisellä levyllä. Jättimäiset härkispyörykät leikkasin puoliksi, kerman ja pestokastikkeen sekoitin mausteiden kanssa keskenään.

Sitten kumosin ainekset uunivuokaan ja sekoitin niin, että kaikki oli tasaisesti kermaisen kastikkeen hunnuttamia. Koska sulanut juusto on vuokaruokien päällä verraton, kuorrutin pinnan vielä juustoraasteella. Määrän päätät sinä. Itse innostuin ja taisin raastaa kolmisen desiä. Vähemmälläkin pärjää mainiosti.

Vuoka viihtyi uunissa puolisen tuntia. Sitten jo syötiin.

Tortellonivuokaa valmistui kolme nälkäisen annosta. Kun tuplaat ainesten määrät, ratkaiset seuraavankin päivän ruokapulman.

Jos tortellinit tai helpot vuokaruoat ovat sinunkin suosikkejasi, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

kermainen tortellonivuoka

Kermainen tortellonivuoka

Kermainen tortellonivuoka on ruoka, johon tykästyvät kaikki – eikä ihme! Pestolla silattu kermakastike, paksut pastanyytit ja juustokuorrute loihtivat tästä arkiruoasta herkun. 
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 40 minutes
Aika yhteensä 55 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt tortelloneja käytin juusto-aurinkokuivattutomaatti -täytteisiä
  • 1 pkt valmiita kasvispyöryköitä käytin härkis original -pyöryköitä
  • 1 sipuli
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 pieni punainen paprika
  • öljyä paistamiseen
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tlk (2 1/2 dl) kaurakermaa
  • 1 dl pestokastiketta valmista tai itse tehtyä
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • n. 2 dl juustoraastetta

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Kuutioi kesäkurpitsa, suikaloi paprika ja sipuli, hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota kasvikset pehmeiksi.
  • Keitä tortellonit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja kumoa uunivuokaan.
  • Puolita kasvispyörykät, jos tarpeen. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
  • Sekoita pestokastike, kerma ja mausteet. Lisää kaikki ainekset uunivuokaan, sekoita ja paista tortellonivuokaa vartin verran uunin keskitasolla.
  • Lisää juustoraaste ja nosta vuoka uuniin vielä noin 10-15 minuutin ajaksi, jotta juusto sulaa ja saa hieman väriä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!