Etusivu » Uunipuuro tuo vaihtelua perinteiseen kaurapuuroon – poimi kuusi herkullista ohjetta!

Uunipuuro tuo vaihtelua perinteiseen kaurapuuroon – poimi kuusi herkullista ohjetta!

Uunipuuro on hauskaa ja herkullista vaihtelua perinteiselle kaurapuurolle. Mausteita, hiutaleita ja höysteitä vaihtamalla uunipuuroon saa aina uutta jujua. Uskoisitko, että uunipuuro taipuu jopa porkkanakakun makuiseksi.

Tässä blogin kuusi parasta uunipuuroa, ole hyvä!

uunipuuro

Kaurasuurimopuuro uunissa

Heittämällä paras kaurapuuro syntyy kokonaisista kaurasuurimoista uunissa pitkään lempeässä lämmössä hauduttamalla. Kaurasuurimouunipuuro ei siis ole mitään pikaruokaa, mutta siitä huolimatta varsin vaivaton valmistettava. Tähän puuroon rakastut!

Poimi kaurasuurimopuuron ohje tästä.

banaaniuunipuuro

Banaaniuunipuuro 

Supersimppeli, banaanileivältä maistuva uunipuuro valmistuu yhden vuoan taktiikalla ja hautuu uunissa puolisen tuntia. Maun tuo ripaus kanelia ja kourallinen siemeniä tai pähkinöitä sopivasti rousketta. Banaaniuunipuuron luksusversioon voi rouhia esimerkiksi tummaa suklaata tai nautiskella herkun vaikkapa maapähkinävoin kera. Nam!

Poimi banaaniuunipuuron ohje tästä.

porkkanakakkupuuro uunipuuro

Porkkanakakku-uunipuuro

Porkkanakakku-uunipuuron jekku on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas: Kun raastat kaurahiutaleiden joukkoon porkkanaa ja ripautat mausteeksi kanelia ja kardemummaa, yhdistät kaurapuuroon yhden kaikkien aikojen suosikkileivonnaisen maut. Tästä porkkanakakku-uunipuurosta erityisen hyvän tekee päällä rapeaksi paistuva pähkinäkuorrute, joka takaa, että uunipuuro katoaa syöjiensä suihin ennätysvauhtia.

Poimi porkkanakakku-uunipuuron ohje tästä.

vadelmauunipuuro

Vadelmainen uunipuuro

Tätä uunipuuroa varten kannattaa pöydälle jättää tarkoituksella kypsymään pari banaania. Ihanna vadelmainen uunipuuro nimittäin yhdistää kypsät pantteribanskut, vadelmat, kauran ja soijajogurtin uunipuuroksi, jota lusikoisi samalta istumalta vaikka koko vuoallisen. Samettisen pehmeä vadelmauunipuuro maustetaan ripauksella vaniljaa, joka nostaa puuron hetkessä luksusluokkaan.

Poimi vadelmaisen uunipuuron ohje tästä.

päärynäuunipuuro

Päärynäuunipuuro

Päärynäuunipuuro on leppoisien viikonloppuaamujen taattu herkku ja uunipuuroista ehkä oma suosikkini – kuin kakkua söisi. Uunin lämmössä makeaksi muhineet päärynät, rouskuvat pekaanipähkinät ja ripaus kanelia tekevät makuelämyksestä täydellisen. Tämä puuro tuo keittiöön ihanan lämpimän ja kotoisan kanelin tuoksun.

Poimi päärynäuunipuuron ohje tästä.

uunipuuro riisistä

Riisipuuro uunissa ja iki-ihana taatelikastike

Uunissa hissukseen haudutettuna riisipuuro on paitsi superhyvää, myös ihanan helppo ja vaivaton tehdä. Ainekset kaadetaan uunivuokaan ja nostetaan uuniin muhimaan. Sitten voikin vain odotella herkkupuuron valmistumista. Uuniriisipuuro maistuu perinteiseen tapaan kaneli-sokerin kera, mutta ihan erityistä herkkua on taateleista, pähkinävoista ja kasvijuomasta surautettu karamellimainen kastike. Se sopii uuniriisipuuron päälle kuin nakutettu.

Poimi uuniriisipuuron ohje tästä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *