Etusivu » Parsapasta
|

Parsapasta

Parsapasta on kevään ihanin ja iisein ruoka. Yhtä aikaa täyteläinen ja raikas kastike valmistuu siinä ajassa, kun pasta kiehuu.

parsapasta

Parsapasta kannattaa ehdottomasti napata kevään arkiruokalistalle. Se on raaka-ainelistaltaan lyhyt ja napakka, mutta maultaan enemmän kuin osiensa summa. Mikä parasta, tämä ruoka on nopea ja helppo tehdä. Paras ruoka siis silloin, kun kiire painaa päälle tai aurinkoiset kevätkelit huokuttavat enemmän kuin keittiössä hikoilu.

Kastike syntyy tölkillisestä kaurakermaa, sitruunamehusta ja ravintohiivahiutaleista. Mukaan paistetaan nippu vihreää parsaa, joka on parhaimmillaan, kun sen jättää suutuntumaltaan napakaksi.

Parsapasta on helppo tehdä, mutta parsan valmistuksessa kannattaa olla huolellinen. Aloita parsan käsittely poistamalla kova, puumainen tyviosa. Nappaa parsaa varresta kaksin käsin ja taivuta vartta varovasti. Varsi napsahtaa siitä kohtaa, mistä pehmeä varsi alkaa ja kova puumainen tyvi loppuu. Paloittele varret tämän jälkeen kolmesta neljään osaan. Lisää varrenpalat pannulle ensimmäisenä ja lisää herkät nuput paistumaan vasta lopuksi.

Kun parsa on paistunut napakan kypsäksi, pannulle lisätään kerma ja muut kastikeaineet. Nopea kuumennus riittää ja sitten joukkoon voikin jo kumota keitetyn pastan. Oma pastavalintani on ohut, hieman litteä linguine, mutta voit mainiosti käyttää vaikka spagettia tai sitä pastaa, mitä kaapistasi sattuu löytymään.

Paahdetut pinjansiemenet ja vegeparmesaani kruunaavat annoksen. Ohjeen helppoon, itse tehtyyn vegeparmesaaniin löydä täältä.

Jos etsit lisää nopeita, arkeen mutkattomasti solahtavia pastarespetejä, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

parsapasta

Parsapasta

Parsapasta on kevään ihanin ja iisein ruoka. Yhtä aikaa täyteläinen ja raikas kastike valmistuu siinä ajassa, kun pasta kiehuu. 
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 20 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 300 g nauhapastaa esim. spagetti tai linguine
  • 1 nippu (500 g) vihreää parsaa
  • öljyä paistamiseen
  • 2 1/2 dl kaurakermaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2-3 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria

Tarjoiluun lisäksi

  • 1 dl pinjansiemeniä
  • vegaanista parmesaania

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente.
  • Leikkaa parsasta kova, puumainen tyvi ja paloittele varret kolmesta neljään osaan.
  • Paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla. Älä polta. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Lisää pannulle tilkka öljyä ja paista parsan varsia muutama minuutti. Lisää nuput ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää kaurakerma, sitruunamehu, raivnothiivahiutaleet, suola ja mustapippuri.
  • Sekoita valutettu pasta kastikkeen joukkoon. Tarkista maku ja viimeistele parsapasta paahdetuilla pinjansiemenillä sekä vegeparmesaanilla.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!