Etusivu » Rendang jauhiksesta

Rendang jauhiksesta

Rendang jauhiksesta on ylistetyn indonesialaisen liharuoan maukas kasvisversio. Naudanlihan korvaa tässä ohjeessa vegejauhis.

vegerendang

Kuvat eivät ehkä tee tällä ruoalle oikeutta, muttä älä hämäänny. Pienellä vaivalla saat lautasellesi todellista makuilotulitusta.

Vegerendangin ohje julkaistiin Helsingin Sanomissa muutama vuosi sitten ylistävin saatesanoin. Kuten ilmeisen monella muullakin, myös itselläni ruoka pääsi heti testiin. Tuomio: en tykännyt!

Onneksi annoin ruoalle toisen mahdollisuuden. Nyt kokeilin kastiketta vegejauhiksella ja vedin hieman myös mutkia suoriksi. Jätin maustetahnan surauttamatta ja sen sijaan lisäsin hienonnetut sipulit sekä mausteet suoraan pannulle. Makua säädin hieman omaan suuhuni sopivammaksi, mutta silti alkuperäistä ohjetta kunnioittaen.

Kun rendangin kaveriksi keitti riisiä ja viimeisteli annoksen tuoreella korianterilla sekä pähkinöillä, viimeinenkin kastikepisara tuli nuoltua pannun pohjalta.

Jos kaipaat lisää muhkeita makumaailmaltaan Aasian suuntaan nojaavia kastikkeita, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

rendang

Rendag jauhiksesta

Rendang jauhiksesta on ylistetyn indonesialaisen liharuoan maukas kasvisversio. Naudanlihan korvaa tässä ohjeessa vegejauhis.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 40 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (n. 250 g) vegejauhista (esim. Next Level tai Pouttu Muu)
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 punaista keskivahvaa chiliä tai maun mukaan
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • 2 rkl sitruunaruohotahnaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 1/2 tl jauhettua kurkumaa
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 4 kaffirilimetinlehteä

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä
  • tuoretta korianteria
  • paahdettuja cashewpähkinöitä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chilit. Jätä siemenet, jos haluat ruokaan potkua.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli raukeaksi. Lisää valkosipuli, inkivääri, chilit sekä sitruunaruohotahna. Anna paistua kaikessa rauhassa välillä sekoitellen.
  • Lisää pannulle vegejauhis. Hienonna lastan avulla pienemmäksi. Mausta soijakastikkeella ja kurkumalla.
  • Lisää kookosmaito, vaahterasiirappi ja kaffirinlimetinlehdet. Anna hautua hissukseen noin 30 minuuttia.
  • Tarkista maku ja tarjoile keitetyn riisin sekä tuoreen korianterin ja halutessasi paahdettujen pähkinöiden kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!