Etusivu » Siemennäkkäri
|

Siemennäkkäri

Siemennäkkäri on kerrassaan koukuttavaa. Pellillinen rapeaa ja rouskuvaa näkkäriä katoaa hetkessä parempiin suihin.

siemennäkkäri

Siemennäkkäri oli muutama vuosi sitten huikean hypetyksen kohteena. Kaivoin vanhat näkkäriohjeet esiin, kun tyhjensin kuiva-ainekaapin perälle kertyneitä pussinpohjia. Tämä siemennäkkäriohje on alkujaan Soppa365-arkistosta.

Tässä näkkärissä ei ole mitään suurempia kikkailuja, mutta ehkä juuri siksi se on niin käsittämättömän hyvää! Nimesinkin näkkärin vaatimattomasti ”kaikkein parhaaksi siemennäkkäriksi”. Se on paitsi huikean hyvää, myös vegaaninen ja gluteeniton, joten se maistuu saletisti ihan jokaiselle herkkusuulle.

Valmistuskin on helppoa. Ainekset sekoitetaan keskenään ja taikinan annetaan turvota puolisen tuntia. Tänä aikana taikina kiinteytyy ja se on helpompi levittää ohueksi levyksi leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Ennen paistoa päälle voi halutessaan ripotella muutaman hippusen sormisuolaa, mutta ilmankin pärjää.

Yritä saada taikinalevystä mahdollisimman tasapaksu, jotta näkkäri myös paistuu tasaisesti. Muutoinkin uuniin kannattaa kurkkia paiston loppuvaiheessa, jotten herkku ennätä kärähtää. Varsinkin ohuet kohdat tummuvat yllättävän nopeasti. Siemennäkkäri on valmis rouskuteltavaksi heti uunista noston jälkeen. Jäähtyneenä se kannattaa säilöä huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa.

Psssst! Toinen huippuhyvä ohje, johon pussien pohjalle kertyneet pähkinät ja siemenet saa upotettua on supersimppeli ja vaatimattomasti maailman paras siemenleipä. Kokeile vaikka!

Lisäksi blogin arkistosta kannattaa käydä kurkkimassa nämä reseptit, joilla loihdit vaivattomasti uunituoreet sämpylät aamupalapöytään tai vaikka lounaskeiton kaveriksi.

siemennäkkäri

Siemennäkkäri

Siemennäkkäri on kerrassaan koukuttavaa. Pellillinen rapeaa ja rouskuvaa näkkäriä katoaa hetkessä parempiin suihin.
Valmistelut 5 mins
Kypsennys 15 mins
taikinan vetäytyminen 15 mins
Aika yhteensä 35 mins
Kategoria Suolaiset leivonnaiset
Annokset 8

Raaka-aineet
  

  • 1 1/2 dl siemensekoitusta kurpitsan-, auringonkukan- ja pinjansiemeniä
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1/2 dl pellavansiemeniä
  • 1/2 dl chiansiemeniä
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl kiehuvaa vettä
  • 2 rkl öljyä

Päälle:

  • 1/2 tl sormisuolaa

Valmistusohjeet
 

  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Lisää kiehuva vesi ja öljy. Sekoita ja anna seistä vartin verran.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Levitä siemenseos esimerkiksi lastan avulla ohueksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.
  • Paista siemennäkkäriä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä ja rapeutunut. Ole tarkka, älä polta!

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!