Etusivu » Meksikolainen tomaattikeitto

Meksikolainen tomaattikeitto

Meksikolainen tomaattikeitto höystetään yltäkylläisin täyttein. Sen valmistuksessa noudatetaan periaatetta ”enemmän on enemmän”.

tomaattikeitto ja nachoja

Meksikolainen tomaattikeitto saa herkullista jujua, kun sen höystää yltäkylläisesti erilaisilla Meksiko-vivahteisilla lisukkeilla: mausteisella kaurajauhiksella (myös nyhtökaura ja härkis toimivat varmasti), nachoilla, ranskakermalla sekä tuoreella korianterilla. Avokadokin sopisi varmasti joukkoon, ja osan liemeen lisättävistä pavuista ja maisseista voi halutessaan jättää myös koristeluun.

Psssst! Jos kaipaat lisää tomaattikeittoja, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

Meksikolainen tomaattikeitto

Meksikolainen tomaattikeitto höystetään yltäkylläisin täyttein. Sen valmistuksessa noudatetaan periaatetta "enemmän on enemmän".
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 20 mins
Aika yhteensä 35 mins
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl cajunmaustetta
  • 1/2 tl cayennepippuria
  • 2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
  • n. 3 dl vettä
  • 100 g pakastemaissia säästä osa koristeluun
  • 1 tlk (230 g) kidneypapuja säästä osa koristeluun
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria

Päälle:

  • Muru kaurajauhista ohje alla
  • kaurapohjaista creme fraichea
  • tuoretta korianteria
  • kauranachoja
  • kidneypapuja ja maissia

Muru kaurajauhis:

  • 1 ps (225 g) muru-kaurajauhista
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 pss taco-mausteseseosta

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli raukeaksi. Lisää valkosipulinkynnet ja paista vielä hetki. Lisää tomaattipyree, paprikajauheet, cayennepippuri ja cajunmauste.
  • Lisää tomaattimurskat ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.
  • Paista kaurajauhis tilkassa öljyä, mausta taco-mausteseoksella. Siirrä  syrjään odottamaan.
  • Lisää kattilaan maissit sekä huuhdellut ja valutetut pavut. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Mausta keitto suolalla ja sokerilla. Tarkista maku.
  • Tarjoa meksikolainen tomaattikeitto Muru kaurajauhiksen, tuoreen korianterin, ranskankerman ja nachojen kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!