Etusivu » Meksikolainen tomaattikeitto

Meksikolainen tomaattikeitto

Meksikolainen tomaattikeitto höystetään yltäkylläisin täyttein ja nautiskellaan nachojen kera. Tässä keitto, joka saa makunystyrät onnesta sykkyrälle.

meksikolainen tomaattikeitto

Meksikolainen tomaattikeitto on kerrassaan ihana arkiruoka: helppotekoinen, maukas ja edullinen. Keitossa on muhevan mausteinen makumaailma, ronskisti herkullisia sattumia ja päällä tuoretta korianteria, avokadokuutioita sekä muutama nokare kasvipohjaista ranskankermaa tuomassa makuun lempeyttä ja täyteläisyyttä. Soppa nautiskellaan nachojen kera, jolloin arkiruokapöytään saa hetkessä rentoa perjantai-illan tunnelmaa.

Vaikka täytteet ovat yltäkylläiset ja makumaailma ihanan moniulotteinen, valmistuu meksikolainen tomaattikeitto varsin edullisista raaka-aineista ja tutuista kuivakaapin taviksista: tomaattimurskasta, mustapavuista ja maissista. Kattilalliselle keittoa ei siis kerry hintaa montaa euroa ja vatsan saa varmasti täyteen.

Parasta keitto on, kun sen tarjoilee itse tehtyjen nachojen kera, jotka valmistuvat vaivattomasti tortillaletuista. Oikaista voi toki kaupan valmiillakin. Arjen tornadossa kaikki oikotiet ovat enemmän kuin sallittuja.

Psssst! Jos kaipaat lisää tomaattikeittoja, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

meksikolainen tomaattikeitto
meksikolainen tomaattikeitto

Meksikolainen tomaattikeitto

Meksikolainen tomaattikeitto höystetään yltäkylläisin täyttein. Sen valmistuksessa noudatetaan periaatetta "enemmän on enemmän".
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl cajunmaustetta
  • 1/4-1/2 tl cayennepippuria
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • n. 5 dl vettä
  • 100 g pakastemaissia säästä osa koristeluun
  • 1 tlk (230 g) mustapapuja säästä osa koristeluun
  • 1/2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Lisäksi:

  • kaurapohjaista creme fraichea
  • tuoretta korianteria
  • 1 avokado kuutioituna
  • 100 g nachoja valmiita tai itse tehtyjä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli raukeaksi. Lisää valkosipulinkynnet ja paista vielä hetki. Lisää tomaattipyree, paprikajauheet, juustokumina, cayennepippuri ja cajunmauste. Paista minuutti tai kaksi sekoitellen.
  • Lisää tomaattimurska, vesi, balsamiviinietikka ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.
  • Lisää kattilaan maissit sekä huuhdellut ja valutetut pavut. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja keitä vielä 5 minuuttia. Mausta keitto suolalla. Tarkista maku.
  • Tarjoa meksikolainen tomaattikeitto kaurafraichen, tuoreen korianterin, avokadokuutioiden ja nachojen kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!