Etusivu » Indonesialainen tofu ja maapähkinäkastike eli tahu goreng

Indonesialainen tofu ja maapähkinäkastike eli tahu goreng

Indonesialainen tofu ja maapähkinäkastike eli tahu goreng hurmaa maulla ja helppoudella. Jos maapähkinävoi ja rapea tofu ovat leppareitasi, rakastut tähän ohjeeseen.

tahu goreng

Indonesialainen tofu ja maapähkinäkastike eli tahu goreng on ollut viime päivinä kokkauslistallani, sillä rakastan maapähkinävoin täyteläisyyttä, chilin lempeää potkua ja rapeaksi paistettua tofua. 

Ohje löytyi Glorian ruoka & viini -lehden Aasia-erikoisnumerosta ja päätyi välittömästi testiin. Erikoisesta nimestään huolimatta tahu goreng on helppo ja nopea valmistaa. Ruoka on tuhtia syötävää, mutta niin koukuttavan hyvää, että lautasen haluaa nuolaista puhtaaksi viimeistä kastikepisaraa myöten. 

Tofu saa rapean pinnan maissitärkkelyksestä

Paras lopputulos tulee, kun maltat kuivata tofun huolella. Leikkaa tofu viipaleiksi ja aseta ne pyyhkeeseen käärittynä painon alle kuivumaan. Yleensä oikaisen tämän vaiheen ja taputan pinnan vain nopeasti kuivaksi pyyhkeellä. Tässä ohjeessa tofukuutiot kuitenkin pyöräytetään ennen paistamista maissitärkkelyksessä, joten huolellinen kuivaaminen kannattaa.  

Leivittäminen onnistuu siisteimmin pakastuspussissa. Mittaa maissitärkkelys pussin pohjalle, lisää kuivatut tofukuutiot ja ravistele sekaisin. Ripauta maissitärkkelystä tarvittaessa lisää ja pyöräytä vielä nopeasti sekaisin. Maissitärkkelys tuo tofuun herkullisen rapean pinnan, mutta pari kertaa olen oikaissut tämän välivaiheen. Hyvää tulee niinkin. 

Alkuperäinen ohje suosittelee tofun uppopaistamista, mutta kelpo tulokseen pääset myös runsaassa öljyssä paistamalla. Näin tofun joukkoon voi vielä paiston loppuvaiheessa lisätä soijakastiketta, joka antaa muutoin jokseenkin valjun makuisille tofukuutioille sopivasti ryhtiä. Siirrä pannu syrjään kuumalta levyltä, lisää soijakastike ja heilauta pannua niin, että kastike sekoittuu tasaisesti tofukuutioiden joukkoon. 

Herkullinen kastike tehdään maapähkinävoista ja mausteista

Kastike valmistetaan maapähkinävoista ja kourallisesta mausteita. Valitse maapähkinävoiksi maustamaton versio. Sillä puolestaan ei ole merkitystä, käytätkö sileää vai rouheista versiota. Rouheutta ruoka saa joka tapauksessa rapeaksi paistetusta tofusta sekä pinnalle ripoteltavista suolapähkinöistä. 

Mausteiden määrä ei ole mittava ja kaikki tarvittavat tykötarpeet löytyvät perusmarkettin hyllyltä. Myös tamarinditahna lienee jo suomalaisten ruokakauppojen vakiotuote. Kurkkaa maustetahnaosastolta, sieltä pitäisi löytyä. 

Chiliä kannattaa lisätä käytettävien chilien tulisuuden mukaan. Itse käytän yleensä punaisia, keskivahvoja chilejä, joiden tulisuus vaihtelee todella paljon. Maista ensin pieni pala ja päätä sitten, hienonnatko kastikkeeseen kaksi vai kentien useamman chilipalon. Tässä ruoassa saa olla pientä potkua, joten arastella ei kannata.

Tahu goreng: Lisukkeet tuovat jujua

Lisukkeeksi sopii riisi, ja ruoan pinnalle kannattaa lisätä myös mung-pavun ituja sekä suolapähkinöitä, jotka tuovat annokseen mukavaa rouheutta. Purista pinnalle vielä hieman limetin mehua, joka tuo muutoin varsin tuhtiin annokseen kaivattua raikkautta.

Kurkkaa blogin arkistosta lisää herkullisia tofureseptejä:

tahu goreng

Indonesialainen tofu ja maapähkinäkastike eli tahu goreng

Indonesialainen tofu ja maapähkinäkastike eli tahu goreng hurmaa maulla ja helppoudella. Jos maapähkinävoi ja rapea tofu ovat leppareitasi, rakastut tähän ohjeeseen.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Paistettu tofu

  • 2 pkt (à 300 g ) maustamatonta tofua
  • n. 5 rkl maissitärkkelystä Maizena
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl soijakastiketta

Maapähkinäkastike

  • 2 punaista chilipalkoa tai maun ja chilien tulisuuden mukaan
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 rkl ruskeaa sokeria esim. fariinisokeria
  • 1 rkl tamarinditahnaa
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 1 rkl soijakastiketta
  • n. 1 dl vettä
  • 1/4 tl suolaa

Lisäksi

  • keitettyä riisiä
  • 1-2 dl mung-pavun ituja
  • n. 1 dl suolapähkinöitä
  • 1-2 limetti

Valmistusohjeet
 

  • Leikkaa tofu noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kääräise viipaleet puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja aseta painon alle kuivumaan.
  •  Hienonna chilit, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja paista chiliä ja valkosipulia muutama minuutti. Sekoita joukkoon maapähkinävoi, tamarinditahna, sokeri ja  soijakastike. Lisää vettä sen verran, että seos on kastikemaista. Mausta tarvittaessa suolalla. Jos kastike juoksettuu, saat sen tasaiseksi sauvasekoittimella surauttamalla. 
  • Kuutioi tofu. Mittaa maissitärkkelys pakastepussiin ja pyöräytä maissitärkkelys tofukuutioiden pintaan. Kuumenna runsas louraus öljyä pannulla ja paista tofu parissa erässä rapeaksi. Siirrä pannu syrjään ja lisää soijakastike. Pyöräytä pannua niin, että soijakastike sekoittuu tasaisesti tofukuutioiden pintaan.
  • Levitä maapähkinävoi lautaselle, lisää päälle paistetut tofukuutiot, kourallinen suolapähkinöitä ja mung-pavut ituja. Viimeistele tahu goreng limetinmehulla ja tarjoa riisin kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!