Go Back

Kaurapalacurry

Kaurapalacurry on mausteinen vegeruoka, johon cashewpähkinät ja kookomaito tuovat lempeää täyteläisyyttä.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Pähkinöiden liotus 2 hours
Aika yhteensä 2 hours 45 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 pkt (à 160 g) kaurapalaa tai vastaava määrä tofua
  • öljyä paistamiseen

Kastike

  • 2 dl cashewpähkinöitä + vettä liottamiseen
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl garam masalaa
  • 2 tl curryjauhetta
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1 rkl punaista currytahnaa
  • 5 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 sitruunan mehu

Valmistusohjeet
 

  • Laita cashewpähkinät likoamaan veteen noin kaksi tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
  • Kuutioi kaurapalat ja paista ne kullan ruskeiksi tilkassa öljyä. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Lisää tarvittaessa pannulle tilkka öljyä ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja inkivääri. Paista vielä tovi. Lisää sitten kuivamausteet ja currytahna. Paista pari minuuttia. Lisää tomaattipyree, kookosmaito sekä valutetut cashewpähkinät. Anna kiehua hiljalleen noin vartin verran tai pidempäänkin, jos ei ole kiire. 
  • Surauta kastike soseeksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon suola ja sitruunamehu sekä kaurapalat. Tarkista maku. Kuumenna. 
  • Tarjoa kaurapalacurry esimerkiksi keitetyn riisin, ruokakauran tai ohran kanssa.