Varhaiskaali-gnocchipelti
Varhaiskaali-gnocchipelti on ihanan iisi kesäruoka. Sujauta ainekset pellille ja anna uunin hoitaa työt.

Varhaiskaali-gnocchipelti on helppo ja nopea tehdä. Varhaiskaali tuo ruokaan sopivasti mehevyyttä, uunin lämmössä paahtuneet gnocchit rapeutta ja vegechorizo valloittavaa suolaisuutta ja pientä särmää. Loistava yhdistelmä!
Gnoccheja ei ole lainkaan välttämätöntä keittää ennen syöntiä. Ei, vaikka paketin kyljessä sanottaisiin mitä. Kun gnocchit kippaa suoraan uuninpellille kypsymään, paahtuvat ne pinnalta rapeiksi ja sisältä ihanan meheviksi. Ennen rarjoilua pinnalle lisätään vielä vegeparmesaania, joka syntyy nopeasti cashewhpähkinöistä, ravintohiivahiutaleista ja ripauksesta suolaa.

Varhaiskaali-gnocchipelti on ehdottomasti parhaimmillaan vastapaistettuina, muutoin gnocchit menettävät herkullisen rakenteensa ja kuivahtavat. Onneksi ruoka on niin taivaallista, että katoaa hetkessä viimeistä gnocchipalleroa myöten.
Jos rakastat gnoccheja, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

Varhaiskaali-gnocchipelti
Raaka-aineet
- 1/2 varhaiskaali
- 500 g perunagnoccheja
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl vegaanista margariinia
- 1/2 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 100 g pakasteherneitä
- 1 tlk (230 g) isoja valkoisia papuja
- 1 pkt (200 g) vegechorizoa esim. Muu
Lisäksi
- vegaanista parmesaania
- ruohosipulia, timjamia tai basilikaa
Valmistusohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Suikaloi kaali ohuelti ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille yhdessä gnocchien kanssa. Lisää öljy, margariini pieninä nokareina ja vesi. Mausta tasaisesti suolalla ja pippurilla. Nosta pelti uuniin ja paahda 15 minuuttia.
- Huuhtele ja valuta pavut. Paloittele vegechorizot. Nosta pelti uunista ja lisää pellille pavut, herneet ja chorizot. Jatka paistamista vielä toiset 15 minuuttia.
- Viimeistele varhaiskaali-gnocchipelti vegeparmesaanilla ja tuoreilla yrteillä.