Etusivu » Gnocchikeitto
|

Gnocchikeitto

Gnocchikeitto jatkaa ihanien perunapalleroiden voittokulkua. Tomaattinen liemi ja mausteiset seitanchorizot tuovat makuun luonnetta.

gnocchikeitto

Kaupan valmiit gnocchit ovat arjen parasta pikaruokaa. Pastaa muistuttavat perunapallerot toimivat äkkinälän yllättäessä siinä missä moni pastaruokakin. Itse tykkään gnoccheista ehkä jopa enemmän kuin perinteisestä pastasta.

Gnocchit voi valmistaa monella tavalla. Moni keittää gnocchit tuorepastan tapaan tai upottaa ne uunivuokaan tomaattikastikkeen kera. Itse pidän gnoccheista eniten pannulla tai uunissa rapeiksi paahdettuna. Jos ei vielä ole ennättänyt maistaa yhden pellin taktiikalla valmistuvia uunifetagnoccheja, suosittelen lämpimästi lisäämään helpon peltiruoan heti ensi viikon arkiruokalistalle.

Nyt upotin gnocchit kuitenkin tomaattisen keiton joukkoon. Tosin tälläkin kertaa paahdoin nuo ihanat perunapallerot rapeapintaisiksi paistinpannulla ja lisäsin ne sopan päälle vasta tarjoiluvaiheessa. Näin ne säilyttivät mukavasti hurmaavan rapsakan rakenteensa.

tomaatti-gnocchikeitto

Ihan yhden kattilan taktiikalla gnocchikeitto ei siis valmistu, mutta varsin nopeasti ja helposti siitä huolimatta. Aloita kuullottamalla sipulit ja seitanchorizot kattilassa, lisää sitten mausteet, tomaattimurska ja vesi. Vartin päästä kattilaan lisätään vielä tuore pinaatti, jolle riittää pikainen kuumennus.

Lopuksi kannattaa vielä maistella lientä, sillä säilyketomaattimurskissa on huimia eroja. Toiset kaipaavat tilkan happoa, toiset ripauksen sokeria ja suolaa. Oikea makujen tasapaino löytyy vain ahkerasti maistelemalla.

Gnocchit kauhotaan lautaselle vasta viimeiseksi. Halutessaan annoksen voi viimeistellä raastetulla parmesaanijuustolla. Ilman juustoa gnocchikeitto sopii myös vegaaniseen ruokavalioon.

Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

Inspiraatio keittoon napattu alkuvuoden Maku-lehdestä.

gnocchikeitto

Gnocchikeitto

Gnocchikeitto jatkaa ihanien perunapalleroiden voittokulkua. Tomaattinen liemi ja mausteiset seitanchorizot tuovat makuun luonnetta.
Valmistelut 5 mins
Kypsennys 20 mins
Aika yhteensä 25 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pss (500 g) gnoccheja
  • 1 pkt (n. 250 g) seitanchorizoa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 3 rkl rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
  • 1 rkl kasvisfondia
  • 4 dl vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl fenkolinsiemeniä
  • 50 g tuoretta babypinaattia
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä

Viimeistelyyn:

  • tuoretta basilikaa
  • parmesaanijuustoa raastettuna

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi chorizot.
  • Kuumenna öljy kattilassa. Paista chorizot rapeiksi. Lisää sipulit ja kuullota muutama minuutti. Lisää pannulle tomaattipyree, savupaprikajauhe ja fenkolinsiemenet. Paista vielä pari minuuttia sekoitellen. Lisää tomaattimurska, vesi ja kasvisfondi. Mausta suolalla ja sokerilla. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hissukseen kannen alla noin 15 minuuttia.
  • Keiton kiehuessa paista gnocchit paistinpannulla tilkassa öljyä. Tarkista gnocchikeiton maku. Lisää tarvittaessa balsamiviinietikkaa, suolaa tai sokeria. Mausta mustapippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon pinaatti. Sekoittele niin, että pinaatti painuu hieman kasaan.
  • Lisää gnocchit keiton päälle tarjoiluvaiheessa. Viimeistele gnocchikeitto tuoreella basilikalla ja halutessasi parmesaanijuustolla.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!