Etusivu » Hoisin-nuudeliwokki vegejauhiksella
|

Hoisin-nuudeliwokki vegejauhiksella

Nopea wokki on aina hyvä ajatus. Tässä nuudeliwokki vegejauhiksella, joka silataan makean suolaisella hoisin-kastikkeella.

vegejauhiswokki

Mitä tänään syötäisiin? Jos pää lyö tyhjää, on wokki aina hyvä ratkaisu. Kun pannulle pilkkoo vihanneslokeron nahistumisvaarassa olevat kasvikset, lisää joukkoon kasan nuudeleita sekä jotain proteiinipitoista ja niputtaa ainekset yhteen maukkaalla kastikkeella, on arkiruoka jo käytännössä valmis haarukoitavaksi.

Tähän vegewokkiin käytin proteiinina Lidlin uutuustuotetta, Next Level Vegejauhista, joka näyttää erehdyttävästi aidolta jauhelihalta. Tuote on kuitenkin täysin vegaaninen ja valmistettu herkkusienistä sekä herne-, soija- ja vehnäproteiinista. Proteiinia tuote sisältää 17,9 g/100 g eli suunnilleen saman verran kuin oikea jauhelihakin.

Vegejauhiksen koostumus on aavistuksen pehmeämpi eikä se paistettaessa ruskistu aivan jauhelihan tapaan. Maku on kuitenkin mieto ja sitä on helppo tuunata mieleisekseen.

Moitteita tuote saa tyydyttyneen rasvan määrästä, jota on erityisesti kasvipohjaisiin tuotteisiin nähden melko paljon, noin 9 g. Esimerkiksi härkiksessä ja nyhtökaurassa kovaa rasvaa on alle 1 g/100 g tuotetta. Suolaakin vegejauhiksessa on harmillisen paljon, 1,3 g/100 g tuotetta.

Jokapäiväiseen käyttöön en vegejauhista ottaisi, juurikin tuon rasvan laadun ja suolan määrän vuoksi. Tuote tuo kuitenkin kivaa vaihtelua alati kasvavaan kasvipohjaisten tuotteiden valikoimaan ja luultavasti päätyy jatkossakin silloin tällöin ostoskoriini.

vegejauhiswokki

Vegejauhiksen voi toki korvata esimerkiksi härkiksellä tai beanit-suikaleilla. Jos annoksen pitää olla täysin vegaaninen, varmista etteivät nuudelit sisällä kananmunaa. Täysjyvävehnänuudeleissa on mukavan napakka suutuntuma ja siksi ne ovat omia suosikkejani wokatessa. Voit toki käyttää omia suosikkejasi, vaikka leveitä riisinuudeleita.

Lisää maukkaita arkiwokkeja löydät blogin arkistosta. Kurkkaa ainakin nämä reseptit:

hoisin-nuudeliwokki vegeauhiksella

Hoisin-nuudeliwokki vegejauhiksella

Nopea wokki on aina hyvä ajatus. Tässä nuudeliwokki vegejauhiksella, joka silataan makean suolaisella hoisin-kastikkeella.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 15 mins
Aika yhteensä 30 mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (n. 250 g) Vegejauhista
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 punaista paprikaa
  • 150 g täysjyvänuudeleita
  • 50 g mungpavun ituja
  • 1 ruukku korianteria
  • 1 dl pähkinöitä esim maapähkinöitä tai cashewpähkinöitä

Kastike

  • 3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 5 rkl hoisin-kastiketta
  • 1 rkl tummaa siirappia
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 punainen chili hienonnettuna

Valmistusohjeet
 

  • Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Suikaloi paprikat, hienonna korianteri.
  • Kuumenna öljy pannulla. Lisää vegejauhis, murustele se lastalla pienemmäksi ja paista muutama minuutti. Lisää paprikat ja jatka paistamista vielä hetki.
  • Laske lämpöä, lisää nuudelit, kastike ja pavuidut. Kuumenna ja kääntele aineksia niin, että kastike sekoittuu tasaisesti. Lisää korianteri ja pähkinät. Tarkista maku. Tarjoa heti.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!